Museoiden yö Laikussa - Visit Tampere

Museoiden yö Laikussa

Jo kahdettatoista kertaa järjestettävä keväinen kaupunkijuhla Museoiden yö tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 18.5. Kulttuuritalo Laikku on mukana tapahtumassa ja avoinna tapahtumapäivänä pidennetysti kello 16–21.30. Kaikkiin Kulttuuritalo Laikun Museoiden yön ohjelmiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Illan aikana Musiikkisali täyttyy naurusta, tanssista ja talentista kello 18–21, kun Euroopan suurimman intialaisen tanssin kilpailun Indian Dance Festivalin tanssijat saapuvat Kulttuuritalo Laikkuun.

Laikun Gallerian Tulevaisuuden toivot -näyttelyssä on esillä monipuolisesti teemaan liittyviä teoksia: piirroksia, maalauksia, kolmiulotteisia töitä, valokuvia ja animaatioita. Näyttelyn ovat toteuttaneet oppilastyönäyttelynä Sara Hildén -akatemian nuoret taiteilijat. Sara Hildén -akatemia on vapaa-ajan oppilaitos, jonka päätehtävä on antaa kuvataiteen perusopetusta 7-16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Museoiden yön tapahtumassa näyttelyyn pääsee tutustumaan opastetusti kello 17–18.

Studion taitelijatapaamisessa kello 16–16.30 Mia Saharla kertoo Museoiden yön vieraille taiteestaan ja Laikussa toukokuun ajan esillä olevasta Work in Progress -näyttelystään.

Museoiden yön kanssa samalle päivämäärälle osuu perinteikäs laulukilpailu Euroviisut ja sen kunniaksi Kulttuurikahvila Laikussa yhdistetään tapahtumat! Kahvilan musavisassa kisaillaan tietoudesta Euroviisu-hengessä kello 18 alkaen. Mukaan osallistumaan pääsee 1-5 hengen joukkueilla, joista parhaat tietenkin myös palkitaan! Museoiden yönä myöskin kahvila palvelee vierailijajoukkoa pidennetyin aukioloin kello 21.30 saakka. Saatavilla erikoiskahveja, teetä, pienpanimo-oluita ja herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia – aina paikallista suosien.

Laikun Kulttuurikahvilasta on saatavilla myös Museoiden yön rannekkeita sekä ennakkoon että itse tapahtumapäivänä. Tapahtumarannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yön kohteisiin sekä kulkemaan kohteesta toiseen erityisillä Museoiden yö -busseilla. Rannekkeen hinta on 10 €, kimppalipun saa 25 €:lla (max. 5 hlöä/ ryhmä) ja alle 7-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Yksi lippu – monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 27 kohdetta, 44 näyttelyä ja 141 ohjelmanumeroa!

18.05.2019 16:00-21:30
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää