Siirry sisältöön

Niittyjuhlilla on jo pitkät perinteet. Sen juuret ovat Finlaysonin puuvillatehtaan pitkäaikaisen omistajan ja patruunan Wilhelm von Nottbeckin 1860-luvulla aloittamassa perinteessä; yrityksen työväen ja heidän perheidensä hyväksi järjestetyssä yhteisessä elonkorjuujuhlassa. Nykymuotoisena juhlia on pidetty vuodesta 2009.

Museo Milavidan lisäksi niittyjuhlaa vietetään myös Finlaysonin alueella, Finlaysonin kirkossa ja Tallipihalla.

Ohjelma:

Klo 11–13 Milavidan armo Olga von Nottbeck sekä talonmies Onni Jalava tavattavissa palatsissa.

Klo 11 Nottbeckien elämää palvelijan kertomana -opastus. Kesto noin 45 min.

Klo 12 Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa. Kesto noin 1 h.

Klo 11–16 Vaakunapaja. Suunnittele vaakuna itsellesi tai suvullesi.

Klo 12.30–13 Luuttumusiikkia 1500- ja 1600-luvun Italiasta, Englannista ja Ranskasta. Anna-Helena Vilkko soittaa renessanssiluutulla ensimmäisen kerroksen sisätiloissa. Mukaan mahtuu saapumisjärjestyksessä rajallinen määrä ihmisiä.

Klo 13 Kuinka kumarran keisarille -perhekierros. Maksimiosallistujamäärä 15 lasta, kesto n. 40 min, mukaan museon pääsylipulla ilmoittautumisjärjestyksessä.

Klo n. 13.50 Wilhelm ja Constance von Nottbeckin vierailu Milavidan pihalla. Patruunapari saapuu hevoskärryillä tervehtimään väkeä, heistä saa ottaa valokuvia.

Klo 14–16 Milavidan armo Olga von Nottbeck sekä talonmies Onni Jalava tavattavissa palatsissa.

Klo 14.30–15 Luuttumusiikkia 1500- ja 1600-luvun Italiasta, Englannista ja Ranskasta. Anna-Helena Vilkko soittaa renessanssiluutulla ensimmäisen kerroksen sisätiloissa. Mukaan mahtuu saapumisjärjestyksessä rajallinen määrä ihmisiä.

Klo 15 Olgan piirustustunti. Toiminnallisella taidekierroksella tutustutaan Näsinkalliolla taiteilijoiden elämään: Olga ja Alfred von Nottbeckiin sekä museonjohtaja Gabriel Engbergiin. Kesto noin 1 h.

Klo 15.30 Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa. Kesto noin 1 h.

Huom! Sunnuntaina ei järjestetä museon tavallisia opastuksia.