Siirry sisältöön
Kartta

Nuori Kulttuuri On Air Tampere
Lauantaina 11.5.2024 klo 14-18
Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13, Tampere
Tapahtumaan on maksuton ja vapaa pääsy!

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 toimii Tampereella Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumapaikkana. Kulttuurikeskuksessa pääsee maksuttomasti nauttimaan niin taiteesta Galleria Vivissä ja eri kerroksissa kuin upeista esityksistä Wivi Lönn-salissa ja Stagella. Erilaisissa työpajoissa voi tehdä monipuolisesti taidetta ja olla osa sitä. Tapahtumapäivään kuuluu myös yhteiset keskustelut kulttuurista, harrastamisesta ja yhteisöllisyydestä. Tapahtumassa on paljon mahdollisuuksia kokea, kuulla, nähdä, tuntea ja tehdä itse. Nuori Kulttuuri On Air Tampere on ennen kaikkea kohtaamispaikka kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Luvassa on myös jatkot tapahtuman jälkeen!

OHJELMA:
1. krs
Nuorten kulttuurikeskuksen kevätnäyttely
Galleria Vivi, klo 14-18
Galleria Vivissä aukeaa Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13 kevätnäyttely. Esillä monipuolinen kokonaisuus muun muassa keramiikkaa, tekstiilitöitä, maalauksia ja sekatekniikkatöitä. Näyttelyn teokset ovat tehty kädentaitojen avoimessa toiminnassa ja nuorten harrastusryhmissä.
Näyttely on avoinna koko tapahtumapäivän ajan, virallista avajaistilaisuutta vietetään klo 17.00-18. Näyttelyssä myös katsoja pääsee osallistumaan näyttelyn teoksen luomiseen.

Cafe13
Siltavalmennusyhdistyksen kahvila on avoinna koko tapahtuman ajan. Voit ostaa kahvilasta kahvia/teetä ja virvokkeita sekä pientä syötävää.

Maksuton ja valvottu narikka
Tapahtuman maksuton ja valvottu narikka löytyy kahvilan vierestä.

Info ja Ea-piste
Tapahtumainfo löytyy sisääntuloaulan infotiskiltä.

2.krs.
Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutilaisuus
Stage, 2.krs klo 14-15.30
Nuorten järjestämä keskustelutilaisuus, jonka teemana on kulttuurin ja taiteen harrastamisen vaikutuksista hyvinvointiin. Keskustelun tavoitteena on syventää ymmärrystä siitä, millaisia vaikutuksia taiteeseen ja kulttuuriin kohdistuvista leikkauksista on nuorten elämään ja mielenterveyteen. Mukana nuorten kanssa keskustelemassa myös Tampereen pormestari Kalervo Kummola, sekä Terveyttä kulttuurista-mielenterveysseuran edustaja Raili Heikkilä. Yleisöä osallistetaan keskusteluun tapahtuman aikana. Tilaisuus alkaa Suvi Marenkin sanataide-esityksellä.
Huom! Tilaisuus myös striimataan Nuorten Tampereen Youtube -kanavalle.

Musiikkiesityksiä
Stage, 2.krs klo 16.00-17.45
Klo 16.00 Lupa Harrastaa: Pop /rock lauluryhmä
Klo 16.05 Aino Kangas duo
klo 16.10 Modalea
Klo 16.20 Delore
Klo 16.50 Tauko
Klo 17.00 RapFactory musiikkivideon ensi-ilta
Klo 17.05 RapFactory haastattelu
Klo 17.15 RapFactory keikka
Huom! Esitykset myös livestriimataan Nuorten Tampereen Youtube -kanavalle.

Taiteen vaikuttavuutta ja vaikuttavaa taidetta
Kupla, 2.krs klo 14-18
Miten taide vaikuttaa ja miten voin vaikuttaa taiteellani? Kuplassa pääsee niin kokemaan kuin tekemään taidetta sekä hengailemaan ja kohtaamaan muita tapahtumakävijöitä. Nuori Kulttuuri Talksin keskustelua voi jatkaa tässä tilassa, jos tuntuu että jotain jäi sanomatta. Täällä saat myös lisätietoa nuorten työkokeilupaikka Pajaston toiminnasta.

3.krs.
Kierrätyskorut -työpaja
Ateljee, 3.krs klo 14-18
Kädentaitojen Ateljeessa tehdään koruja ja pieniä asusteita kierrätysmateriaaleista. Voit tehdä itsellesi vaikka juhlavan kruunun tölkkien klipsuista, hiuspannan vanhoista pitsiverhoista, tai vaikka korvakorut pienistä muovieläimistä. Käytössä on kaikki Ateljeen korujen tekemisen välineet, korutarvikkeet ja maalit, sekä rajallinen määrä erilaisia kierrätysmateriaaleja. Pajassa saa hullutella!

Some Kind of Hell? – Kulutuskriittiinen yhteisötaideteos
3.krs:n aula, klo 14-18
Vaateteollisuus on maailman toiseksi saastuttavin teollisuudenala, jonka saastuttavuus on suurempaa kuin lento- ja laivamatkustusliikenteen yhteensä. Samalla kun alan tuotantomäärät ovat viimeisen 15 vuoden aikana kaksikertaistuneet, on yksittäisen vaatteen käyttöikä lyhentynyt huomattavasti.

Yhteisötaideteoksemme Some kind of Hell? ottaa kantaa liikakulutukseen, kritisoi pikamuotia ja kertakäyttövaatekulttuuria. Tule mukaan ottamaan kantaa, osallistumaan kanssamme taideteoksen rakentamiseen ja saamaan lisää tietoa meitä kaikkia koskevasta aiheesta!

Sara Hildén -akatemia tarjoaa laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Tampereella. Nykytaide-ryhmä muodostuu koulun 16-17-vuotiasta oppilaista. Ryhmä on itse ideoinut, suunnitellut ja toteuttanut Some kind of Hell? -teoskokonaisuuden.

Kuvakirjeenvaihtoa -näyttely

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän työpaja
Verstas, 3.krs klo 14-18
Kuvaus tulossa myöhemmin.

Elävän mallin piirtäminen
Keramiikka, 3.krs klo 14-16
Elävän mallin piirtämistä rennolla otteella, halutessasi saat myös palautetta kuvataideopiskelijoilta. Kuka vain voi toimia mallina (mutta kenenkään ei ole pakko)! Tehdään 1-15 minuutin harjoituksia eri asennoista ja harjoitellaan havainnointikykyä. Nonstop -työpaja eli voit tulla ja mennä miten haluat. Materiaalit saat paikan päältä.

4.krs.
RockCamp ry:n musaklinikat
Stenvall & Strömmer, 4.krs klo 14.30-17.15
Rock Camp on vuodesta 2009 alkaen järjestänyt lapsille ja nuorille ainutlaatuisia elämyksiä musiikin parissa. Rock Camp ry:n missio on mahdollistaa nuorille yhteisöllisiä ja ikimuistoisia leirejä, tapahtumia ja ennen kaikkea yhteistä hauskanpitoa musiikin parissa. Yhdistyksen tavoitteena on kannustaa nuoria tutustumaan musiikin koko kirjoon ja löytämään oman yksilöllisen tyylinsä nauttia musiikista. Tavoitteena on myös rohkaista nuoria tekemään, säveltämään, sanoittamaan, tuottamaan ja esittämään omaa musiikkia. “Ole oma itsesi, ole Rock, äläkä funtsi mitä muut susta ajattelevat.”

Klo 14.30-15.15 Pexi Olkkonen (Stam1na), Alexander Kuoppala & Kimmo Perämäki kertovat kiertue-elämästä ja esiintymisestä
Klo 15.30-16.15 Kimmo Perämäen (Spiritus Mortis, Masquerage) Lauluworkshop
Klo 16.30-17.15 Alexander Kuoppalan (ex-Children of Bodom, Thyrargo) Kitaraworkshop

International corner
4.krs:n aula, klo 14-18
What do you know about different countries in the world? Come and draw your knowledge! Together we create a community art piece and share our knowledge and experiences about the world with others. Here you can also meet the international volunteers from Georgia and Germany and connect with them. Let’s get international!

Here you can also find an English-speaking event partner if you are coming to the event alone and want to participate the event together with someone.
—-
Mitä tiedät maailman maista? Tule ja piirrä tietosi! Luodaan yhteistaideteoksena maailmankartta ja jaetaan tietomme ja kokemuksemme toisillemme. Pääset myös tapaamaan vapaaehtoisia nuoria Georgiasta ja Saksasta ja hengailemaan heidän kanssaan. Tervetuloa kansainvälistymään!

Täältä löydät itsellesi myös englanninkielentaitoisen tapahtumakaverin, jos olet vaikka tulossa tapahtumaan yksin ja haluat kierrellä tapahtumassa jonkun kanssa.

Tanssia, tanssiesityksiä ja tanssityöpaja
Wivi Lönn -sali, 4.krs klo 14.15-17.30
Wivi Lönn-salissa pääset katsomaan upeita nuorten tanssiesityksiä, osallistumaan tanssiworkshopiin sekä K-pop tanssihaasteeseen! Osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista, rohkeasti vain mukaan!

klo 14.15-15.15 Tanssiesitykset (K-pop, Commercial Dance)
Klo 15.45-16.30 K-pop Dance Workshop (ohjaajana tanssija Pauliina Karhula)
klo 16.45-17.30 Random Play Dance (ohjaajana tanssija Pauliina Karhula)

MUU OHJELMA
Nuori Taide25 -tapahtuman nuorten tuotantoryhmä kiertää talossa kuulemassa millaista ohjelmasisältöä juuri sinä haluaisit valtakunnalliseen Nuori Taide 25- tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään nuorten kulttuurikeskuksessa toukokuussa 2025.

Stagen ohjelma (Nuori Kulttuuri Talks -keskustelutilaisuus sekä musiikkiesitykset) tullaan livestriimaamaan Nuorten Tampereen Youtube -kanavalle, joten voit osallistua tapahtumaan myös verkon kautta.

LiveJatkot
Tapahtuman LiveJatkot Nuori Kulttuuri -livelähetyksen katsomoiden osalta järjestetään Tampereella klo 18.00-19.30. Voit valita LiveJatkopaikan kahdesta eri toimipisteestämme:
Nuorisokeskus Kolo (Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere, Koskikeskuksen 0. kerros)
Tesoman Nuorisokeskus Nuorkka (Tesomankatu 4, 33300 Tampere, Tesoman Hyvinvointikeskus)

Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumapäivä huipentuu Nuori Kulttuuri LIVE -streamiin Äänekoskelta. Olemme valinneet parhaat palat vuoden aikana tehdystä ja tuomme ne suoraan ruudullesi. Tämä ei ole vain livestream, vaan matka nuorten taiteen sydämeen. Olemme yhteydessä jokaiseen tapahtuma kaupunkiin reaaliaikaisesti. Voit tuntea olla osa suurta yhteisöä, vaikka olisitkin satojen kilometrien päässä. On Air on digitaalinen silta, joka yhdistää meidät kaikki. Festivaalin päätteeksi kunnioitamme niitä, jotka ovat tehneet poikkeuksellista työtä nuorten kulttuurin hyväksi. https://nuorikulttuuri.fi/onair/

Lue lisää monipaikkaisesta Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumasta täältä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri -toiminnan kanssa.

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin. Tapahtumassa noudatetaan Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden ja Nuori Kulttuuri toiminnan turvallisemman tilan periaatteita.