Siirry sisältöön
Kartta

Hiedanrannassa järjestetään kesällä 2024 alueen historiasta ja tulevaisuudesta kertovia opastuskierroksia. Tule kuulemaan Tampereen matkailuoppaiden johdolla millainen historia alueella on ja miltä se tulevaisuudessa näyttää. Yleisölle maksuttomia kierroksia järjestetään kesälauantaisin 29.6.-24.8.

Tulevaisuuden kaupunginosa täynnä historiaa

Lauantaisin klo 13-14.30

Hiedanrannan opastuksella kuullaan alueen ja sen rakennusten – kuten näyttävän kartanon ja vanhojen tehdaskiinteistöjen – historiasta, nykyhetken tilanteesta ja tulevasta käytöstä. Kierroksella perehdytään myös tulevaan Hiedanrannan asuinalueeseen, josta tulee omaleimainen, yhteisöllisen elämäntavan mahdollistava kaupunginosa yli 20 000 asukkaalle. Kierros alkaa Lielahden kartanolta (Tehdaskartanonkatu 38), päätös samaan paikkaan. Kierrokselle on vapaa pääsy. Oppaina toimivat Tampereen Matkailuoppaat ry:n auktorisoidut kaupunkioppaat.

Hiedanranta – Nottbeckien Lielahti

Lauantaisin klo 15-16

Finlaysonin tehtaan omistajat von Nottbeckit jättivät jälkensä paitsi Tampereen historiaan myös Lielahteen, jossa heillä oli muun muassa upea kartano ja maataloustila 1800-1900-lukujen taitteessa. Millaisena Nottbeckien aika näyttäytyy Hiedanrannan alueella nykyään? Lähtö Lielahden kartanolta (Tehdaskartanonkatu 38), päätös samaan paikkaan. Kierrokselle on vapaa pääsy. Oppaina toimivat Tampereen Matkailuoppaat ry:n auktorisoidut kaupunkioppaat.

Kaikki tapahtuman ajankohdat