Siirry sisältöön

Keväällä Postimuseossa syvennytään asiantuntijan johdolla Paketoidut unelmat -näyttelyn teemoihin. Kävijöillä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

10.2. Illan teemana on vastuullisuus. Teemaillassa tutustutaan postimyynnin ja verkkokaupan vastuullisuuden kehittymiseen sekä suomalaisten kulutuskulttuurin muutokseen. Mitä tarkoitetaan etäkaupalla ja miten postimyynti kehittyi verkkokaupaksi. Mikä mahdollisti verkkokaupan ja ketkä olivat verkkokaupan edelläkävijöitä? Entä mihin verkkokauppa kehittyy tulevaisuudessa?

12.5. Illan teemana on muistot ja ilmiöt. Teemaillassa käydään läpi postiostamiseen ja verkkokauppaan liittyviä muistoja, joita on  kerätty Paketoidut unelmat -näyttelyä varten vuonna 2021. Millaisia muistoja postiostaminen herättää ja millainen vaikutus esimerkiksi postimyyntikuvastoilla on ollut ihmisten arkeen. Toivatko kuvastot tavarataivaan kotiin vai jäikö tilaaminen haaveilun asteelle? Tapahtumassa pohditaan myös verkkokaupan merkitystä ja vaikutusta kulutustottumuksiimme. Entä millaisia kömmähdyksiä suomalaisille on sattunut verkko-ostosten kanssa 2000-luvulla?