Pelimuseon 2-vuotissynttärit - Visit Tampere

Pelimuseon 2-vuotissynttärit

Suomen pelimuseo on saavuttanut leikki-iän! Pelimuseon synttäreillä totta kai pelataan pelejä, puhutaan peleistä taidemuotona, visaillaan kenties kiperässä videopelivisassa, ja tietysti pelataan Fuba-tapahtumassa jalkapalloa modernin lautapelin muodossa. Päivään kuuluu myös opastus pelimuseon Disk Covers -näyttelyyn yhdessä kuraattori Tommi “Electric” Musturin kanssa.

Ohjelma:

klo 12–17, Vapriikin korkea halli: FUBA-tapahtuma
Jalkapallon taktiikkaa elegantisti mallintava FUBA on Hannu Uusitalon suunnittelema, ja peli on erinomainen esimerkki miten modernilla lautapelillä voidaan viihdyttävästi simuloida maailman merkittävintä urheilulajia. Paikalla peliä esittelemässä on FUBA:n pääsuunnittelija Hannu Uusitalo. 

klo 13, Vapriikin auditorio: Pelitaide pähkinänkuoressa
Pelikirjailijat Juho Kuorikoskija Aleksandr Manzos keskustelevat peleistä taidemuotona. Päivän mittaan videopelien historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta käsitellään sekä Vapriikin auditoriossa esitelmän muodossa että Pelimuseon Areenalla pelattavien pelien parissa. 

klo 14, pelimuseon Studio: Disk Covers – näyttelyopastus
Tutki Disk Covers-näyttelyn kansia yhdessä kuraattori Tommi “Electric” Musturin kanssa. Töitä on esillä niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa 1980-luvulta tähän päivään.

klo 14.30–17, Pelimuseo Areena: Peluutusta
Juho Kuorikosken ja Aleksandr Manzosin valitsemat pelit pelattavissa, muun muassa Fez, Everything, Rez ja My Summer Car.

klo 16.30, museoravintola: Rikun ja Aven pelivisa
Rikun ja Aven videopelivisassa vierailee kysyjänä kokenut visaisäntä Aleksi! Luvassa kiperiä, mutta kunnon videopelinörtin perustietämykseen kuuluvia kysymyksiä, osa kuvien ja ääninäytteiden muodossa. Kerää siis oma mielellään max 4-5 henkinen joukkueesi ja saavu kisaamaan muiden samanhenkisten kanssa!

12.01.2019 12:00-17:00
Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Tampereen oudoimmat museot
Museot

Tampereen oudoimmat museot

Tampere on tunnettu erikoisista museoistaan. Katso lista oudoimmista!
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää