Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Pelimuseossa pelataan: Commodore 64 -pelipäivä

Vaikka Commodore 64 on jo lähemmäs nelikymppinen, on se yhä monille rakas ja tärkeä laite. Sillä on pelattu, sillä on tehty grafiikkaa, kirjoitettu kirjeitä ja touhuttu. Suomen pelimuseon Pelataan: Commodore 64 -pelipäivä sai vuosi sitten valtaisan suosion, joten nyt on hyvä aika tarjoilla siitä jatko-osa!

Tule siis sinäkin Suomen pelimuseoon nauttimaan hauskoista C64:n moninpeleistä, joita tarjoillaan sekä aidoilla kuusnelosilla että modernimmilla retrokuusnelosilla.

Pelimuseossa pyritään esittelemään myös Commodore 64 -harrastuksen uusinta rautaa, sillä laitteelle julkaistaan edelleen uusia lisälaitteita ja jopa aivan upouusia, modernilla teknologialla tehtyjä emolevyjä. C64-harrastaminen ei ole ollut koskaan näin monipuolista ja helppoa kuin tänään!

Pelattavana on myös THEC64 Mini, moderni mutta alkuperäistä kunnioittava, virallisesti lisensoitu retrotietokone. Alkuperäistä pienempi uusiomikro liitetään televisioon nykyaikaisella HDMI-liittimellä, ja se tukee USB-peliohjaimia ja ulkoisia näppäimistöjä. Koneessa on sisäänrakennettuna 64 C64-peliä, mukana monia koneen upeimmista klassikoista.

Lisäksi nautimme Commodore 64:n moninpelitarjonnasta vuosikymmenten varrelta, tietenkin aidoilla koneilla pelattuna. Tarjolla on päivän mittaan vaihtuva valikoima erilaisia kilpailullisia että yhteistyössä pelattavia moninpelejä, aina 1980-luvulta viime vuosien maukkaimpiin uusiin julkaisuihin. Pääosassa ovat tietenkin kahden pelaajan pelit, mutta joystick-sovittimella joihinkin peleihin saadaan mukaan neljä, jopa viisikin pelaajaa. Paljastamme muita pelattavia pelejä tapahtumasivulla!

Pelejä peluuttaa ja opastaa pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen, pitkän linjan C64-harrastaja.

Tapahtuma sisältyy Vapriikin pääsylippuun.

13.04.2019 12:00-17:00
Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti, Tampere