Siirry sisältöön

Juhani Karila – Lija Fischer
Pienen hauen pyydystys

Maagista realismia ja dekkaritunnelmaa

Kantaesitys 17.1.2023 Kellariteatterissa

Elina Ylijaakon täytyy kirouksen voimasta matkustaa joka vuosi Lappiin ja pyydystää hauki pienestä lammesta. Tehtävä on aina ollut helppo, mutta nyt hauki pyristelee irti kerran toisensa jälkeen. Aika alkaa loppua eikä Näkin sekaantuminen asiaan helpota tilannetta. Kuka on langettanut kirouksen ja miksi? Miten sen voi purkaa? Elinan sielua jäytävät nuoruudenrakastetun menetys sekä äidiltä peritty muistikirja, jota pitäisi uskaltaa käyttää. Kaiken lisäksi häntä etsii poliisi Janatuinen. Hän on varma siitä, että juuri Elina on hänen etsimänsä murhaaja.

Kirouksen voima pakottaa Elinan kohtaamaan Lapin soilla ne, jotka hänestä välittävät, ja lopulta myös oman itsensä. Janatuinen huomaa, että Lapin maisemissa ihmiset elävät rinnakkain peijoonien kanssa ja asioiden ratkaisemiseen tarvitaan joskus noitien apua enemmän kuin poliisia.

Hittiromaanin pohjalta dramatisoitu esitys on maailmaltaan rikas, kekseliäs ja tyylilajeilla leikittelevä.

Omintakeisella huumorillaan teos yhdistää kevyesti ja tarkasti suomalaiseen mytologiaan perustuvaa fantasiaa, tummasävyistä rikosdraamaa ja ihmisen olemassaolon syvimpiä kysymyksiä.

Dramatisointi ja ohjaus Lija Fischer
Nukke- ja esinemanipulaatio Mira Taussi
Puku- ja lavastussuunnittelu Veera-Maija Murtola
Nukenrakennus Helena Markku
Valosuunnittelu Juha Haapasalo
Äänisuunnittelu Ville Leppilahti

Rooleissa Petra Ahola, Petra Karjalainen, Juha-Matti Koskela, Suvi-Sini Peltola, Tommi Raitolehto, Minerva Kautto, Ville Seivo

Liput 34/32/17 €

Kaikki tapahtuman ajankohdat