Pirkanmaan pianofestivaali - Visit Tampere

Pirkanmaan pianofestivaali

Pirkanmaan pianofestivaali järjestetään vuosittain marraskuussa. Festivaalien ohjelmassa on Pirkanmaan alueen musiikin oppilaitosten oppilaiden ja opiskelijoiden yhteiskonsertteja sekä katselmuksia. Sekä ammattiopiskelijoille että oppilaille järjestetään mestarikursseja. Festivaaliohjelmaan kuuluu myös vähintään yksi pianoresitaali. Pirkanmaan pianofestivaalin 2019 päävierailijana on pianotaiteilija Antti Siirala, joka soittaa resitaalin Tampere-talon Pienessa salissa lauantaina 23.11. klo 19. Siirala pitää festivaalilla myös mestarikurssin sunnuntaina 24.11. klo 10–16.

 

Festivaalien ohjelma:

 

Pe 22.11.

Hans Pålsson, pianotaiteilija ja professori (Malmön musiikkikorkeakoulu), luennoi mm. tulkinnasta, tekniikasta ja harjoittelusta. Vapaa pääsy. Kristiina Junttu, pianotaiteilija, opettaja (Itä-Helsingin musiikkiopisto) tutkija (MuT) ja kouluttaja pitää pianokurssin etupäässä musiikkiopistotasoisille lapsille ja nuorille. Tarkat kellonajat ja ilmoittautumisohjeet kurssille julkaistaan syyskuuhun 2019 mennessä.

klo 19: Samuel Eriksson, Alma Meretoja, Venla Männikkö ja Arne Stevanovic – Turun Pianoaura-kilpailussa tammikuussa 2019 palkitut nuoret pianistit – esiintyvät yhteiskonsertissaan. Kilpailu oli avoin Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen musiikkioppilaitoksissa opiskeleville. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

La 23.11.

klo 12 ja klo 14: Nuoret pirkanmaalaiset pianistit esiintyvät kahdessa konserttikatselmuksessa. Konserttien kesto on noin yksi tunti. Jokainen kilpailija saa henkilökohtaista palautetta soitostaan. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

klo 19: Antti Siirala, yksi Suomen menestyneimmistä pianotaiteilijoista – soittaa sooloresitaalissaan Tampere-talolla Schubertin ja Rahmaninovin teoksia.

Su 24.11.

klo 10–16: Antti Siirala, pianotaiteilija ja professori (Münchenin musiikkikorkeakoulu) pitää mestarikurssin tamperelaisille pianonsoiton opiskelijoille. Tilaisuus on yleisölle avoin ja siihen on vapaa pääsy.

22.11.2019-24.11.2019 10:00-16:00
F.E. Sillanpään katu 9, Tampere

Lisää luettavaa

Päivä Tampereella
Matkailijat

Päivä Tampereella

Jo yhden päivän vierailullakin Tampereesta ehtii saada irti vaikka mitä!
Lue lisää
Legendaariset ravintolat
Ravintolat

Legendaariset ravintolat

Etsitkö jotain taatusti tamperelaista? Aloita tästä listasta!
Lue lisää
Entä jos sataa?
Kaupunki & kulttuuri

Entä jos sataa?

Vaikka Tampereella maisemat ovatkin erinomaisia, löytyy sisätiloistakin paljon mukavaa tekemistä!
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää