Pispalan Sottiisi - Visit Tampere

Pispalan Sottiisi

Pispalan Sottiisia vietetään tänä kesänä Tampereella 13.-17.6.

Kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin suurtapahtuma Pispalan Sottiisin on koonnut jo vuodesta 1970 alan harrastajat ja ystävät Tampereelle. ’Sottiisissa tanssitaan ja tanssitetaan. Monipuolinen ohjelma tarjoaa kaupunkilaisille kansantanssikonsertteja, koulutusta, tanssitupia ja yötansseja. Kansainvälisiä vieraita tulee Yhdysvalloista, Unkarista, Virosta ja Venäjältä.
Pispalan Sottiisi tuottaa ”Työ ja ilonpito” tanssiteoksen, joka kuvaa viime vuosisadan tehdastyöläisten elämää kaupunkimaisessa yhteiskunnassa. Teos luo tunnelmakuvia tehtaan käynnistymisestä, pumpulitehtaan työn eri vaiheista, lasten loruista ja leikeistä sekä nuorison herraskaisista tansseista ja työväen illanviettotanssiaisista. Mukana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen TähtiAreenalla on tuhatkunta esiintyjää. Pispalan Sottiisista löytyy tekemistä kaiken ikäisille, eli kohderyhmiä ovat niin lapset, nuoret, aikuiset, perheet kuin seniorit.
Kesäisen viikon aikana festivaali tarjoaa sekä ilmaisia että maksullisia konsertteja ympäri kaupunkia Laikun lavalta Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.

Pispalan Sottiisin pääjuhla Työ ja ilonpito on tanssillinen kokonaisuus, jossa liikutaan työn ja työväen maailmasta lasten ja nuorten leikkiin, herraskaisten tansseihin ja lopulta kaiken kansan yhteistanssiin. Työ ja ilonpito kutsuu kansantanssijat kautta maan osallistumaan suurteokseen, joka tanssitaan lauantaina 16.6. klo 19 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen TähtiAreenalla yli tuhannen esiintyjän voimin.

 

13.06.2018-17.06.2018
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, Tampere