Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue - Visit Tampere

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue saapuu Tampereelle  keskiviikkona 6. kesäkuuta. Tapahtumapäivän ohjelmassa on juhlavuottaan viettävän Puolustusvoimien kaluston ja toiminnan esittelyä Keskustorilla sekä sotilasorkestereiden konsertti Laikunlavalla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Keskustorilla yleisö pääsee klo 16 lähtien tutustumaan Puolustusvoimien kalustoon ja toimintaan, mm. nykyaikaiseen varusmiespalvelukseen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Sotilaspoliisiryhmän toimintanäytöksissä klo 16.30 ja 17.30 aiheena on henkilönsuojaustehtävä. Maukas hernekeittoateria tarjotaan 2000 ensimmäiselle kävijälle, ja palan painikkeeksi voi nauttia sotilaskotiauton myymät munkkikahvit. Paikalla pääsee myös näkemään, miten kuuluisat munkit kenttäleipomossa valmistuvat.

Kalustoesittelyn päättää Hornet-monitoimihävittäjän ylilento klo 18. Sen myötä tapahtumapäivä jatkuu Laikunlavalla sotilasorkestereiden ja huippusolistien konsertilla. Ilmavoimien soittokunnan Big Bandin solistina esiintyy lauluyhtye Club For Five. Ohjelmisto on kunnianosoitus Juha ”Watt” Vainiolle, jonka syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi 80 vuotta. Luvassa on laaja katsaus mestarin tuotantoon niin säveltäjänä kuin sanoittajanakin. Tutut hitit ovat saaneet uudet sovitukset, joista vastaavat Pessi Levanto, Janne Vihavainen, Robert Löflund ja Teemu Takanen sekä Ilmavoimien Big Bandin omat sovittajat.

Iltaa jatkaa Kaartin soittokunnan Big Band, jonka ohjelmistossa on niin suomalaista kuin ulkomaistakin viihdemusiikkia. Mukana on tuttuja klassikoita kuten Sata salamaa, Happy ja Hallelujah sekä solistina loistavan Diandran omaa musiikkia. Konsertti huipentuu ikäluokkansa parhaista live-esiintyjistä kootun Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showbandin musiikilliseen ilotulitukseen.

06.06.2018 16:00
6 Keskustori