Siirry sisältöön

Puutarhakirjeitä on näyttämöteos, joka seuraa vuoden kiertoa puutarhassa ja elämänkiertoa ihmisessä. Se pohjautuu Hannimari Heinon ja Kristiina Wallinin samannimiseen kirjaan, jonka näyttämölle on sovittanut ja ohjannut Merja Repo.

Runoilijat kutsuvat katsojia pohtimaan levon ja tekemisen sykliä sekä jakavat puutarhamuistoja ja kokemuksia kirjoittamisesta. Kotipuutarhojen lisäksi samotaan metsäpuutarhoihin, sukelletaan veden alle ja mielen metsiin. Vuoden mittainen kirjeenvaihto luotaa myös kirjeiden kirjoittamisen ja lukemisen hitautta ja rauhaa.

Näyttämöllä kirjeitä lukevat kaksi eri-ikäistä näyttelijää: Nuori Anna Ackerman ja vuosien kierrossa pidemmälle ehtinyt Minna Hokkanen. Luentaa taustoittaa ja mielen maisemia maalaa näyttämöllä muusikko Petra Poutanen. Visuaalinen toteutus on nukketaiteilija ja pukusuunnittelija Erja Mikkolan.

Puutarhakirjeitä voi toteutua mm. arboretumeissa, puistoissa, vanhustenhuollon palvelutaloissa, kehitysvammaisten yksiköissä, mielenterveyshenkilöiden tilaisuuksissa. Sisällöltään, kasvun ja lohdutuksen sanomansa kautta, se soveltuu hyvin katsojaryhmille, joiden elämäntilanne on paikoin raskas. Haluamme viedä teatteria sellaisten ihmisten luo, joille teatteriin pääseminen ei aina toteudu heidän toiveistaan huolimatta. Täten toimintamme edistää yhdenvertaisuutta esitystaiteen äärellä.

Vapaaehtoinen maksu, käteinen tai MobilePay

Ke 3.8. klo 15.00 Tahmelan Huvilan sisäpihalla

To 4.8. klo 17.00 Tahmelan Huvilan salissa

Kesto 2h, väliaika

Esitys on osa Tampereen Teatterikesän OFF-ohjelmistoa