Pyynikin Mäkiauto SM - Visit Tampere

Pyynikin Mäkiauto SM

Mäkiauto SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa 27.7.2019 Tampereella Pyynikin Näkötornilla! Ilmainen koko-perheen tapahtuma, jossa hurjien mäkiautojen lisäksi ohjelmassa kasvomaalauksia, musiikkia, ruokaa sekä herkkuja!

Tapahtuman tuotto lahjoitetaan koulukiusaamisen ehkäisemistä tukevaan toimintaan. Mäkiautot kisaavat SM-, show- ja julkkislajissa. Julkkislajissa mäkeä laskee mm. Teemu Lehtilä, Markus Kuotesaho, Jukka Tammi ja Marko Asell. Tapahtuman juontaa Jorma Pulkkinen ja selostaa Tapio Suominen. Tapahtuma nähdään suorana lähetyksenä Nelosen Ruudussa. Tapahtumassa nähdään arviolta 70 mäkistarttia ja autoa.

Tapahtuman järjestävänä tahona toimii Suomen mäkiautoilijat ry ja sen tuottajana Jasmine Pajari, joka tunnetaan myös kolmatta vuotta Fuengirolassa pelattavan superpesiskauden avaustapahtuman tuottajana. Pyynikin Käsityöläispanimo on mukana tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Mäkiautojen kultakausi oli 1950-luvulla ja lajin piirissä on järjestetty myös SM-kisoja. Ensimmäisen epävirallisen SM-kisan mäkiautoilussa voitti Peter Geitel vuonna 1957. Pyynikillä on pitkä historia legendaarisena kilpailupaikkana. Pyynikki muistetaan Pyynikin ajojen pitopaikkana, jossa ensimmäiset Pyynikin ajot järjestettiin jo vuonna 1932 ja lopetettiin vuonna 1971.

Tapahtuman Facebook -sivut

27.07.2019 13:00-19:00
Pyynikin näkötorni, Tampere

Lisää luettavaa

Keskustan hotellit
Hotellit

Keskustan hotellit

Vaikka Tampereella tekemistä riittäisi vuorokauden ympäri, jaksaa paremmin, kun välillä huilaa!
Lue lisää
Legendaariset ravintolat
Ravintolat

Legendaariset ravintolat

Etsitkö jotain taatusti tamperelaista? Aloita tästä listasta!
Lue lisää
Parhaat paikat ottaa Tampere-selfie
Kaupunki & kulttuuri

Parhaat paikat ottaa Tampere-selfie

Heittäydy turistiksi ottamalla peritamperelainen selfie, ja käytä somessa hashtagia #visittampere.
Lue lisää
Päivä Tampereella
Matkailijat

Päivä Tampereella

Jo yhden päivän vierailullakin Tampereesta ehtii saada irti vaikka mitä!
Lue lisää