Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa - Visit Tampere

Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa

Tampereen muistovuoden päätapahtuma: Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa

Sata vuotta sitten keväällä 1918 Tampereen Tuomiokirkko oli sisällissodan keskipisteessä. Tuomiokirkon suojista haki turvaa liki kaksituhatta kaupunkilaista. Kirkon kiviseinät kuulivat ja näkivät lasten itkun, aikuisten epätoivon, nälän, vihan ja pelon. Mutta näki kirkko hyvää ja kaunistakin: kirkon sakastissa syntyi lapsi, joka sai nimekseen Rauha.

Tuomiokirkon rooli sisällissodassa on muistovuoden päätapahtuman aiheena maanantaina 24. syyskuuta kello 18 Tuomiokirkossa. Mittavassa yhteistyöproduktiossa kuljetaan sodan kauhuista kohti sovintoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Tapahtuman järjestää Tampereen seurakunnat ja toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Tampereen Työväen Teatteri, Musiikkiteatteri Valkia ja kaupunkilehti Moro.

Rauhan ilta 1918 on kudelma muistovuoden merkittävimmistä esityksistä. Illan kaari rakennetaan Tytöt 1918 –musikaalin ja Sovinto-musikaalin musiikkiesitysten ympärille. Esityksistä vastaavat Tampereen Työväen Teatterin ja Musiikkiteatteri Valkian näyttelijät, poikakuoro Pirkanpojat sekä Tampereen Työväenyhdistyksen puhallinseitsikko yhdessä juhlaorkesterin kanssa. Historioitsija Teemu Keskisarja avaa kuulijoille Tuomiokirkon vaiheita sisällissodan pyörteissä.

Tilaisuuden yhteydessä kirkon kryptassa on nähtävillä harvinainen vuoden 1918 postikorteista koottu näyttely. Kryptasta voi myös ostaa teemavuoteen liittyviä kirjoja sekä Sovinto-musikaalin säveltäjien tuotantoa ja Tytöt 1918 –musikaalin levyjä.

Tapahtuma on ilmainen.

Tilaisuutta voi seurata myös kirkkopuistoon pystytettävältä jättinäytöltä. Rauhan ilta 1918 on nähtävissä suorana lähetyksenä myös internetissä Aamulehden sivuilla.

24.09.2018 18:00-21:00
5 Tuomiokirkonkatu

Tampere 1918 -ohjelmaa myös näissä kohteissa

Visit Tampere Vapriikki Laura Vanzo

Museokeskus Vapriikki

Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere
Lue lisää
Tampereen Työväen Teatteri Olli Pekka Latvala (10)

Tampereen Työväen Teatteri

Hämeenpuisto 32, Tampere
Lue lisää