Siirry sisältöön

RinneRadio on suomalaisen elektronisen tanssimusiikin ja elokuvallisen ambientin pioneeriyhtye. Yhtyeen juuret ovat alun perin jazzissa, mutta sen tie vei teknon ja drum’n’bassin kautta nu-jazziin ja elektronicaan. RinneRadio korvasi ensimmäisten joukossa sähkökitaran ja rumpusetin koneilla ja sämpleillä, ja bändin jäseneksi liittyi DJ paljon ennen kuin siitä tuli trendikästä.

Puhallinsoittaja Tapani Rinteen alusta lähtien vahvalla visiolla ja tyylitajulla luotsaama yhtye on tavallaan tehnyt täyden kierroksen, koska se on jo pitkään ollut elektroakustinen kokoonpano, jossa orgaaniset soittimet saksofoni, bassoklarinetti ja perkussiot toimivat sulassa sovussa sähköisten elementtien ja biittien kanssa.

RinneRadion uutta kokopitkää levyä on saatu odottaa jo 10 vuotta, sillä edellinen albumi StaRRk ilmestyi jo 2012. Yhtye on toiminut jonkin aikaa matalalla profiililla, kun Tapani Rinne on pysynyt kiireisenä Wimme & Rinne -kokoonpanon, sooloprojektiensa sekä lukuisten duo-kollaboraatioiden kanssa, joista erityisen hyvää kansainvälistä arvostusta saavutti viime vuonna julkaistu, Juha Mäki-Patolan kanssa tehty albumi Open. Rinteen keväällä ilmestynyt sooloalbumi Grey sai upean vastaanoton. RinneRadion syksyllä ilmestyvältä albumilta on saatu esimakua jo singleillä Photon ja Births Today. Uuden albumin kunniaksi RinneRadio on aktivoitunut myös keikkarintamalla, ja lokakuussa yhtye päästään kokemaan Tampereen G Livelabissa!

RinneRadio on nykyisellään trio, jossa musisoivat Tapani Rinne (puhaltimet), Juuso Hannukainen(lyömäsoittimet) ja Aleksi Myllykoski (elektroniikka). G Livelabin keikalla RinneRadion visuaaleista vastaa Hannu Huhtamo.

Illan DJ-vieras on Roberto Rodriguez, jonka vakuuttava ura alkoi jo vuonna 1987. Roberton tarjoilemaa musiikkia kuullaan ennen RinneRadion konserttia ja sen jälkeen.

G LIVELAB TAMPERE – TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus https://www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

Ovet klo 20:00

Showtime klo 21:00