Sara Kovamäki: Nude Blue - Visit Tampere

Sara Kovamäki: Nude Blue

Kulttuuritalo Laikun Studion syyskuun näyttelynä nähdään Sara Kovamäen Nude Blue. Studioon toteutettava kollaasimainen kokonaisuus rakentuu näyttelystä, siihen liittyvistä teoksista ja esityksistä sekä esitystapahtumasta, jossa vierailee kutsuttuna eri alojen taiteilijoita. Yhteinen nimittävä tekijä näyttelyn teoksille on sininen väri. Näyttelyyn ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Nude Blue on näyttely, joka koostuu eri tekniikoin toteutetuista teoksista, joissa käsitellään muun muassa maalauksen, liikkuvan kuvan ja esityksen rajoja, päällekkäisyyksiä, läpinäkyvyyttä sekä vuotamista toinen toisiinsa. Yhteinen nimittävä tekijä näyttelyn teoksille on sininen väri. Teosten kautta lähestytään kehoon eri aikoina liitettyjä paradokseja muun muassa siniverisyyttä, joka oli aikoinaan aatelisiin liitetty termi, ja kuvataiteilija Henri Matissen kollaasien kaksiulotteisten sinisten naishahmojen mahdottomuutta. Näyttely lähestyy näitä paradokseja eri suunnista koittaen purkaa litistettyyn objektivoituun kehoon ja pintaan, ihoon, liittyvää vertailua ja neuroottista tarkkailua.

Näyttelyssä Nude Blue teokset muodostavat tilaan toisiinsa kiinnittyvien muotojen ja materiaalien kokonaisuuden, joka on kuin monimutkainen keho, joka pyrkii ulos sen ahtaista raameista. Esimerkiksi videoinstallaatiossa Nude blue viitataan Henri Matissen kollaasiin Blue Nude II vuodelta 1952. Matissen kuvan sinisen naiskehon kaksiulotteisuus muuttuu tulevassa videossani muotojen ja erilaisten pintojen liikkeeksi, joita keho muodostaa ja aktiivisesti koittaa muuttaa.

Näyttelyyn ja esityksiin äänimaailman toteuttaa ääniassemblaattori Eliel Tammiharju.

Näyttely avoinna: 7.9.2019–29.9.2019, ti–pe 9–21, la–su 10–18

Nude Magic Blue -esitykset. Esitystapahtuma Nude Magic Blue kokoaa seitsemän eri alan taiteilijaa esiintymään Kulttuuritalo Laikkuun ja sen ympäristön julkiseen tilaan. Esitystapahtuman teemana on sininen väri energeettisenä, kulttuurihistoriallisena ja erilaisia merkitystasoja avaavana liikkumatilana. Nude Magic Blue tuo monipuolisen ja kiinnostavan kattauksen seitsemän omaäänisen taiteilijan esityksiä eri puolilta Suomea Tampereelle. Näyttely ja esitystapahtuma keskustelevat keskenään antaen katsojille mahdollisuuden kokea mm. kuva- ja esitystaidetta, performanssia, tanssia, spoken wordia ja runoutta.

Esiintyjät: Tanssitaiteilija Sanni Tulipääsky, tanssija-koreografi Anniina Kumpuniemi, taidemaalari ja drag-artisti Timo Tähkänen / Maimu Brushwood, tanssija-laulaja-koreografi Laura Pietiläinen / Michaela–the Queen of Fucking Everything, kuvataiteilija-muusikko Viljami Wager ja kuvataiteilija-runoilija Mirjam Brantberg sekä media- ja performanssitaiteilija Paula Saraste.

Esitystapahtuman lisäksi Laikun Studiossa esillä olevan näyttelyn aikana järjestetään kolme Sara Kovamäen ja ääniassemblaattori Eliel Tammiharjun yhteistyönä toteuttamaa Nude Blue-esitystä. Esitykset ovat liikkeen, eri materiaalien ja äänen kudosta, kerroksia ja poimuja tilassa. Ne ovat muotoaan muuttava olio ja vaihtuva maisema – erityinen, yksityinen, yhteinen, joka kerta erilainen. Teosten väliset rajat ovat liikkeessä irtautuen ja etsien paikkaansa samalla muovaten näyttelytilaa. Videolla ja osassa esityksissä on mukana tanssitaiteilija Sanni Tulipääsky.
Tapahtumat ovat osa Sara Kovamäen näyttelyä Nude Blue. Esitykset sopivat kaikille. Esitystapahtuma on esteetön ja ilmainen.

Esitystapahtuma Nude Magic Blue: 
21.9.2019 klo 16–18


Esitys Nude Blue: 6.9. klo 18.00, 14.9. klo 17.00, 27.9. klo 18.00

06.09.2019 18:00-19:00
07.09.2019 10:00-18:00
14.09.2019 17:00-18:00
27.09.2019-29.09.2019 18:00-19:00
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori, Tampere

Lisää luettavaa

Virtuaalimatkalle kulttuurin pariin
Museot

Virtuaalimatkalle kulttuurin pariin

Kulttuurimatkalle museoihin ja näyttelyihin kotoa käsin.
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää
Top 5 taidemuseot
Museot

Top 5 taidemuseot

Tampereella ja seudulla on useita maankuuluja taidemuseoita.
Lue lisää
Kulttuuria lapsille
Lapsille

Kulttuuria lapsille

Kulttuuririennot kutsuvat Tampereella ja lähiseudulla!
Lue lisää