Siirry sisältöön

Sateenkaaripäivänä on ilmainen sisäänpääsy kaikille perheille. Alle 7-vuotiaat pääsevät aina ilmaiseksi taidemuseoon.

Taidemuseossa on nähtävillä kaksi näyttelyä: Del Lagrace Volcano – Bodies of Resistance ja Wäinö Aaltonen – Luomisen riemu.

Bodies of Resistance käsittää moninaisen kuvaston valokuvia henkilöistä, kehoista, sukupuolista ja seksuaalisuuksista, jotka vastustavat yhteiskunnan heteronormatiivisia luokitteluja. Näyttely koostuu Volcanon valokuvista hänen uransa eri vuosikymmeniltä. Del LaGrace Volcanon näyttely järjestetään yhteistyössä Trans*Creative: health, violence and environment in transgender cultural production -tutkimushankkeen kanssa, jota rahoittaa Koneen Säätiö.

Wäinö Aaltonen – Luomisen riemu valottaa monumentaalihankkeiden rinnalla kuvanveistäjän julkisista odotuksista vapaiden pienempien teosten luomistyötä ja näkemyksiä taiteen tehtävästä. Näissä veistoksissaan ja maalauksissaan Aaltonen pääsi kokemaan luomisen riemua, etsimään rohkeasti rajojaan ja toteuttamaan ajankohtaisimpia taiteen ilmaisutapoja mm. kubismin ja erilaisten materiaalikokeilujen parissa. Keskeisinä näyttelyn teemoina ovat myös eri taiteenlajien – kuvataiteen, kirjallisuuden ja musiikin – välinen ykseys sekä Aaltosen nais- ja mieskuvan moninaiset representaatiot ja niiden uudelleentulkinnat.