Siirry sisältöön

Suomalainen kuoronjohtajakilpailu tuo nuoret huippuosaajat Tampereelle

II Suomalainen kuoronjohtajakilpailu järjestetään Tampereella 27.-29.10.2023. Kilpailun järjestää Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry (SKJ), joka järjesti menestyksekkäästi myös ensimmäisen kansallisen kuoronjohtajakilpailun maaliskuussa 2018.

Alkukilpailu ja finaalikonsertti ovat hienoja paikkoja yleisölle päästä seuraamaan lahjakkaita, taitavia uuden sukupolven suomalaisia tai Suomessa asuvia kuoronjohtajia. Kilpailupaikkana toimiva Tampereen Raatihuone on upea miljöö ja loistava akustiikaltaan kuorokilpailulle.

Alkukilpailuerät ovat yleisölle maksuttomia, finaalikonsertti 29.10.2023 klo 15.30 pääsymaksullinen.

Kilpailijat johtavat ja harjoittavat monipuolista kuoro-ohjelmistoa, joka vaatii johtajalta monenlaisia ammattimaisia valmiuksia: erinomaista johtamistekniikkaa ja laaja-alaisia taitoja harjoittamis- ja sointityössä. Kilpailukuoroina ovat huippukuorot Kamarikuoro Näsi (Tampere), Somnium Ensemble (Helsinki) ja Akademiska Damkören Lyran (Helsinki).

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Markus Yli-Jokipii (pj, TAMK Musiikki), Saara Aittakumpu (SKJ), Elisa Huovinen (SKJ), Dani Juris (Nationaltheater Mannheim) ja Jani Sivén (Sibelius-Akatemia).

Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun yhteistyökumppaneina toimivat TAMK Musiikki sekä Pirkanmaan kuorokeskus.

Katso lisätiedot ja aikataulut täältä

Avustaja pääsee sisään samalla lipulla, esteetön sisäänkäynti Raatihuoneelle Kauppakadun sivuovesta.