Suomalaisen Musiikkiteatterin Klubi - Visit Tampere

Suomalaisen Musiikkiteatterin Klubi

Suomalaisen Musiikkiteatterin Klubi on teatterimusiikista ohjelmistonsa ammentava konsertti, joka tekee suomalaiset musiikkiteatteriteokset ja -säveltäjät tutuiksi. Konsertin solisteina toimivat uuden musiikkiteatterin nousevat tähdet Musiikkiteatteri NYT -ryhmästä. Klubin emäntänä ja pianistina toimii säveltäjä-kapellimestari Eeva Kontu.

Tarjolla on niin suomalaisen musiikkiteatterin juuria kuin tyylilajin uusia tuulia. Konsertti lähtee liikkeelle musiikkiteatterihistoriamme alusta, josta kuljetaan muun muassa Ruman Elsan (Jorma Panula), Lapualaisoopperan (Kaj Chydenius) ja Kullervon (Eero Ojanen) kautta Peter Panin (Jukka Linkola), Häräntappoaseen (Annamari Kähärä) ja Myrskyluodon Maijan (Matti Puurtinen) maailmoihin.

2000-luvulta mukaan tarttuvat Patukkaooppera (Iiro Rantala), HOMO! (Jussi Tuurna) ja High Heel Society (Maija Kaunismaa) unohtamatta viimeaikaisia kantaesityksiä, kuten Tom of Finlandia (Jussi Vahvaselkä), Lintukotoa (Jukka Nykänen) ja Tytöt 1918 -musikaalia (Eeva Kontu).

Festivaaliviikon viimeisessä konsertissa pääset todistamaan, kuinka kotimaiset musikaalisävellykset heräävät eloon! Konsertti huipentuu tulevaisuuskatsaukseen, jossa illan emännät ja isännät esittävät otteita tulevista tuotannoistaan.

Sykähdyttävän musiikkielämyksen lisäksi Kontu johdattaa yleisön musiikkiteatteriperinteen kehitykseen Suomessa.

10.08.2019 20:00-22:00
Keskustori, Tampere

Lisää luettavaa

Teatteri Lysti esittää: Kaunis Veera

02.08.2020 16:00
Haiharankatu 30, Tampere, Suomi

Komediafestivaali On The Road / Pyynikki-ilmiö (K-18)

15.08.2020 17:00-19:00
Jalkasaarentie 3, 33230 Tampere