Siirry sisältöön

Suomalaisen saunan päivää vietetään 11. kesäkuuta Rajaportin saunalla. Sen juhlistaminen Rajaportin saunalla on ollut mahdotonta kaksi koronavuotta, mutta tänä vuonna päästetään jälleen ilo irti! Kesäinen, saunan ja vihdan tuoksuinen juhla kutsuu saunojia ja saunan ystäviä tapahtumaan lauantaina klo 14 alkaen.

Sauna ja telttasauna avaavat höyryiset ovensa klo 14, samoinkuin Rajaportin kahvion kattaus ja pihakeittiön maukas muonitus. Hoitolat ovat avoinna ja vihdan teon opetusta saa päivän mittaan vihtamestarin opastuksella.

Esiintymislavalla, Lauteilla, ohjelma alkaa klo 15 Kansainvälisen Savusaunaklubin edustajan Heikki Lyytisen esittämällä Saunarauhan julistuksella. Sen jälkeen saa lähtölaukauksen saunanlämmittäjä, valokuvaaja Alexander Lembken ideoima saunakiulumaraton kohti Saksan eri kaupunkeja. Kyseessä yhteishanke Suomen Saksan-instituutin ja Visit Tampereen kanssa.

Lauteille kiipeävät musisoimaan mm. Pispalan Sälli Ilkka Kuusniemi, Ville Leinonen, Nastolan Pikkupelimannit, Kusti Vuorinen Swing Band, Outi Jäppinen, Yhden Joukon Yhtye ja Hirvikoira Hirvonen. Runoja lausuvat saunanlämmittäjä Ilmari Lyymä ja ohjelman juontaja, näyttelijä Pirkko Uitto.

Ohjelmaa seurata myös etänä. Klo 15-16 toteutetaan suora videolähetys, joka sisältää Saunarauhanjulistuksen monilla kielillä: suomi, englanti, japani, saksa, ukraina, latina jne. Seuraa striimiä täällä.

Katso ohjelma alta. Muutokset mahdollisia.