Suuri kansainvälinen balettigaala 2019 - Visit Tampere

Suuri kansainvälinen balettigaala 2019

Neljättä kertaa Tampere-talossa toteutettavassa Suuri kansainvälinen balettigaala -tapahtumassa baletin ja nykytanssin terävin kärki esittää klassisen baletin rakastettuja kaksintansseja ja huippukoreografien teoksia.

Yksi gaalan odotetuimmista esiintyjistä on venäläinen huipputanssija Daniil Simkin. Simkin on Helsingin kansainvälisen balettikilpailun sekä Varnan ja Jacksonin balettikilpailujen voittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Wienin Valtionoopperassa ja tanssii tällä hetkellä Berliinin valtionbaletissa ja Amerikan Balettiteatterissa (ABT).

Latvian kansallisbaletti saapuu gaalaan kuuden tanssijan voimin Elza Leimanen teoksella Images of Presence. Brnon kansallisteatterin baletti tuo puolestaan mukanaan koreografi Nacho Duaton teoksen Gnawa, jota ei ole aiemmin esitetty Suomessa.

Lavalla nähdään suomalaista tanssitaidetta maailman huipulta, kun Bostonin Baletin Maria Baranova esiintyy partnerinaan saman balettitalon ensitanssija Lasha Khozashvili. Amerikan balettiteatterin (ABT) Elina Miettinen lentää puolestaan New Yorkista tuomisinaan koreografi Jorma Elon tuore sooloteos. Näiden lisäksi kotimaista osaamista edustaa myös Brnon baletin ensitanssija Emilia Vuorio.

Gaalassa on luvassa myös tämän hetken kysytyimpiin eurooppalaisiin koreografeihin lukeutuvan Marco Goecken duetto Black Swan tulkitsijoinaan Dortmundin Baletin kirkkaimmat nuoret tähdet Amelie Demont ja Duccio Tariello.

Tuotanto Tampere-talo, Lappeenrannan balettigaala ja Juhani Teräsvuori

01.09.2019 18:00-20:00
Yliopistonkatu 55, Tampere

Lisää luettavaa

Keskustan hotellit
Hotellit

Keskustan hotellit

Vaikka Tampereella tekemistä riittäisi vuorokauden ympäri, jaksaa paremmin, kun välillä huilaa!
Lue lisää
Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää
Päivä Tampereella
Matkailijat

Päivä Tampereella

Jo yhden päivän vierailullakin Tampereesta ehtii saada irti vaikka mitä!
Lue lisää