Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Syyslomalla suoseikkailulle Geoparkiin

Syysloma on parasta aikaa jännittäville suoretkille. Tiesittekö, että soilla kasvaa kihokkeja, hyönteisiä ravinnokseen pyydystäviä kasvikummajaisia? Entä oletteko huomanneet, että soilla elää myös monenlaisia mielenkiintoisia ötököitä? Vaikka syksyn tullen näitä pikkueläimiä näkee vähemmän, kannattaa silti lähetä katsomaan, mitä sammaleiden seasta ja männynkäppyröiden joukosta löytyy. Saatteko pyydystettyä jotakin kihokille päivälliseksi?

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkissa Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan rajamailla on useita helposti saavutettavia, lapsille sopivia suoretkikohteita. Kartta, hyvät eväät ja varavaatteet reppuun pakattuna riittävät retkivarusteiksi Geoparkin pitkospuupoluilla. Geoparkin parhaat suoretkikohteet ja -vinkit lapsiperheille on koottu esitteeseen.

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark kertoo tarinaa lähes kaksi tuhatta miljoonaa vuotta sitten alueella kohonneen vuoriston luhistumisesta ja maiseman muuttumisesta nykyiseksi, laakeaksi suomaaksi. Tarinan kulkuun pääsee tutustumaan Geoparkin lukuisissa käyntikohteissa.

Koe erämaisten soiden rauha ja mystiikka. Löydä muinaisten geologisten tapahtumien jäljet.

10.10.2020-18.10.2020
Lauhanvuoren kansallispuisto, Lauhanvuorentie, Isojoki