Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Syyslomaohjelmaa Muumimuseossa

Muumimuseossa pimeitä Mörkö-kierroksia rohkeimmille ja hauskoja kauhuhaasteita muille muumien ystäville

Muumimuseon syyslomalla 10.–18.10.2020  sukelletaan muumitarinoiden pelottavalle ja jännittävälle puolelle. Vaikka kirjoissa on aina onnellinen loppu, Muumilaaksossa paistaa aurinko ja elämä tuntuu olevan yhtä juhlaa, ei kaikki suinkaan ole aina yhtä auvoa. Lämpimän tunnelman vastapainona seikkailuilla kohdataan hurjia vaaroja ja kauheita olentoja, ja tarinoissa saattaa olla hyvinkin uhkaava pohjavire.

Kaikkein rohkeimmille seurueille meillä on muutamia yksityisiä, ihan liian jännittäviä kierroksia. Suljetussa, pilkkopimeässä museossa vaelletaan myrskylyhdyn valossa, puhutaan omista ja muumitarinoiden kauheimmista peloista, tutustutaan Muumipeikon kohtaamiin vaaroihin ja vain jotkut meistä tietävät mihin vielä. Kuten nimestä voi päätellä, Mörkö pimeässä ja ne salaperäiset -kierros ei sovi kaikkein herkimmille, mutta muille kyllä, varsinkin jos Mörkö kiinnostaa…

Jos vaikka pelkää pimeää mutta haluaa kuitenkin jotain muumimaista jännittävää, löytyy heillekin museosta haastetta! Samojen kauheiden ja pelottavien muumikirjojen olentojen ja vaarojen äärelle pääsee turvallisesti koko perheen tai seurueen kanssa osallistumalla syysloman kauhuhaasteeseen. Haasteessa saavuttaa eri tasoja tekemällä yhdessä kaikenikäisille sopivia erilaisia tehtäviä Hattivatti-tanssista Haisulin etsimiseen. Jos aikaa ei ole paljon, pääsee ehkä Nipsu-tasolle, mutta jos aikaa, rohkeutta ja mielikuvitusta riittää, saattaa seurue yltää Haisuli-tasolle. Uskomme että syysloman aikana näemme myös muutamia Mörkö-tasolle yltäneitä perheitä. Osallistuminen on helppoa, sen kun poimii tehtäväkortit museoon sisään tullessa ja käy rohkeasti kohti uusia haasteita!

Mikäli mielenkiinto ei kohdistu muumitarinoiden jännittäviin, pelottaviin tai kauheisiin puoliin, voi museossa edelleen oikein hyvin keskittyä kertomusten ystävällisiin, lämpimiin ja kiltteihin asioihin. Muumimaista syyslomaa!

Muumimuseo on avoinna:

ti-ke 9-17
to-pe 9-19
la-su 10-17
maanantaisin suljettu

Kuva: Tove Janssonin kuvituspiirros kirjaan Taikatalvi, 1957. Muumimuseo, Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelma, kuva: Jari Kuusenaho ©Moomin CharactersTM

10.10.2020-11.10.2020 10:00-17:00
13.10.2020-18.10.2020 09:00-19:00
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere