Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Taide&Kirja

Taidetta ja kirjallisuutta yhdistävä tapahtuma päättää Finlayson Art Arean kesän.

Taide&Kirja toteutetaan nyt toisen kerran. Finlayson Art Arean päätöstapahtuma yhdistää taidetta ja kirjallisuutta luovalla otteella. Tänä vuonna mukana on entistä laajempi valikoima kirjoja. Taide&Kirja on sympaattinen, intiimi ja persoonallinen tapahtuma, joka täyttää Finlaysonin alueen mukavalla kulttuurisäpinällä.

 

Lauantai 24.8.

Lasten lauantai: kello 11–15 Täti Taikakynä ja tarinoiden eläinhahmot, kello 16 opastettu seikkailukierros lapsille, taiteilu- ja lukupisteet sekä paljon muuta hauskaa tekemistä. Yhteistyössä FAA, Finlaysonin alue, ILOILO Tuotantopalvelut ja Sairaala Mehiläinen.

Krohnien iltapäivä: Siperian aukion lavalla esiintyvät siskokset Inari ja Leena Krohn sekä Pertti Lassila. Haastattelijana toimii Aamulehden kulttuuritoimittaja Markus Määttänen.

 

Sunnuntai 25.8.

Pirkanmaalaisten päivä: lavalle astuvat pirkanmaalaiset kirjailijat. Kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaron jututettavina ovat Finlayson Art Arean Sanalankoja-kirjailijat Juhani Ahvenjärvi, Johanna Sinisalo ja JS Meresmaa. Isoaro vetää opastuskierroksen Sanalankoja-teoksen äärelle ympäri Finlaysonin aluetta. Siperian aukion lavalla keskustellaan myös Tarinatehtaasta Isoaron ja sarjakuvataiteen läänintaiteilijan Ville Pirisen johdolla.

Kirjoja!: Taide&Kirja on samalla vilkas kirjamyyntitapahtuma. Valikoimissa on laaja repertuaari eri kustantamoiden uutuusteoksia, taidekirjoja, runoutta, sarjakuvia ja lastenkirjoja sekä antikvariaattimyyntiä. Myyntipöydät sijaitsevat Siperian liikekeskuksessa ja Media54:n aulassa. Varaa mukaan iso kauppakassi ja tule tekemään löytöjä!

Mukana: Arteljee, Aviador Kustannus, Enostone, Finlayson Art Arean pop up -kirjakauppa, Karjalan Kielen Seura, Kumiorava, Nastamuumio, Pirkanmaan tietokirjailijat, Pirkkalaiskirjailijat, Planeetta-antikvariaatit, Suomalainen Kirjakauppa, Suuri Kurpitsa, Tampereen Paperi ja Taideväri.

 

Katso koko ohjelma täältä.

 

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Suomalainen Kirjakauppa ja Taiteen edistämiskeskus.

Kaikkiin Finlayson Art Arean näyttelyihin ja oheistapahtumiin on vapaa pääsy.

24.08.2019-25.08.2019 11:00-18:00
Finlaysoninkuja 9, Tampere