Talojen tarinoita Tampereelta -pienoisnäyttely Postimuseossa - Visit Tampere

Talojen tarinoita Tampereelta -pienoisnäyttely Postimuseossa

Postimuseo esittelee pienoisnäyttelyssään Talojen tarinoita Tampereelta postikortteja, joihin on kuvattu Tampereen vanhoja rakennuksia 1500-luvulta 1900-luvun alkuun. Näyttely on osa arkkitehti, emeritusprofessori Kari Salosen laajaa Tampere-postikorttikokoelmaa. Näyttely on esillä 13.8.-3.11.2019.

Tampereen kaupunkikuva on ollut jatkuvassa muutoksessa. Sadassa vuodessa kasvavassa kaupungissa on purettu vanhaa ja rakennettu paljon uutta. Näyttelyn vanhin postikortissa esiintyvä rakennus on Messukylän vanha kirkko 1500-luvun alusta ja uusin Teknillinen opisto vuodelta 1915. Monet rakennukset liittyvät kiinteästi sekä Tampereen kaupungin historiaan että kaupunkilaisten henkilökohtaisiin muistoihin. Rakennuksista osa on purettu ja osa seisoo paikallaan, kenties hieman alkuperäisestä muuttuneena.

Valtaosin näyttelyn kortit ovat yli sata vuotta vanhoja ja osaan niistä liittyy Salosen omia muistoja. “Kun vierailin Messukylän vanhassa kirkossa alle kouluikäisenä, pelkäsin kävellä paksulla lattialla. Olin kuullut, että sen alle oli haudattu vainajia”.

Postikorttien lähetysmäärät alkoivat kasvaa 1800-luvun lopulta alkaen. Samoihin aikoihin valokuvien ottaminen yleistyi. Kaupunkimaisemista ja nähtävyyksistä tuli pian suosittuja korttien aiheita. Kortista muodostui aikansa pikaviestin. Myös painotekniikan kehitys ja postimaksujen halpeneminen lisäsivät kuvapostikorttien suosiota. Näyttelyn kortit ovat kaikki postin mukana kulkeneita. Kuvapuolen merkinnät ja käsialat kuvaavat omaa aikaansa.

Kari Salonen esittelee näyttelyä yleisölle perjantaisin 30.8., 20.9., 4.10. ja 1.11. kello 17. Perjantaisin kello 15–18 Vapriikkiin on vapaa pääsy.

13.08.2019 10:00-18:00
Postimuseo, Alaverstaanraitti, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Taidetta gallerioissa ja kahviloissa
Näyttelyt

Taidetta gallerioissa ja kahviloissa

Tampereelta löytyy paljon taide-elämyksiä ympäri kaupunkia.
Lue lisää
Entä jos sataa?
Kaupunki & kulttuuri

Entä jos sataa?

Vaikka Tampereella maisemat ovatkin erinomaisia, löytyy sisätiloistakin paljon mukavaa tekemistä!
Lue lisää
Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla
Taide

Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla

Tampere seutuineen tarjoaa taiteellisia elämyksiä paikallisille ja matkailijoille koko kesän ajan!
Lue lisää