Tamperrada Pintxoviikko - Visit Tampere

Tamperrada Pintxoviikko

Pintxo on miniatyyriannos, parhaimmillaan mainio käyntikortti keittiön osaamisesta ja ideologiasta. Yhteen pikkuannokseen mahtuu monta komponenttia ja monia valmistusmenetelmiä.

Tamperrada pintxokilpailu on Suomen suurin ravintolafestivaali, jossa valitut tamperelaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan parasta gastronomista osaamistaan pieninä ruoka-annoksina eli pinxtoina edulliseen 3€ kappalehintaan. Yleisö kulkee ympäri kaupunkia ja pääsee tutustumaan itselle uusiin ravintoloihin.

Tamperrada on vakiinnuttanut kuudessa vuodessa asemansa Suomen suurimpana ruokafestivaalina, jossa tamperelaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan keittiönsä parasta osaamista pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina edulliseen kolmen euron hintaan. Yleisö kävelee pitkin Tampereen katuja, tutustuu tamperelaiseen ravintolatarjontaan ja samalla tulevat kaikki kadut ja nähtävyydet sekä Tampereen kauniit maisemat tutuiksi.

Tamperradan tarkoitus on nostaa esiin pirkanmaalaisia raaka-aineita, tekijöitä ja ravintoloiden omaleimaisuutta. Kukin ravintola tarjoaa pintxokattauksen, joka on niiden oman liikeidean mukainen. Näin uudet tutustumaan tulleet asiakkaat saavat käsityksen ravintolan normaalistakin tarjonnasta ja samalla näkevät sisustuksen, miljöön ja tapaavat henkilökuntaa. Seuraavalla kerralla onkin jo helppo tulla käymään tuttuun taloon. Pintxo on kätevä käyntikortti.

 

Tamperrada nostaa koko kaupunkimme tunnettuutta gastronomisena matkailukohteena

Tamperradan syvempi tarkoitus on saada yleisö kuluttamaan enemmän ravintolapalveluja ja sitä kautta edistää alan työllisyyttä ja kaupunkimme keskustan säilymistä elinvoimaisena.

– Tamperrada nostaa koko kaupunkimme tunnettuutta gastronomisena matkailukohteena, kertoo tapahtuman perustaja Mikko Reinikka.

Tampereen tapahtuman idea ja esikuva on San Sebastianissa joka 20. tammikuuta juhlittava La Tamborrada fiesta, jonka nimi kääntyi helposti Tamperradaksi. Tampere on Suomen San Sebastian. Kenties jonain päivänä San Sebastian julistaa olevansa Espanjan Tampere.

 

Pintxo vs. tapas

Pintxon ja tapaksen suurin ero on siinä, että pintxo on 2-3 suupalaa oleva yksittäinen annos, joka nautitaan henkilökohtaisesti siinä missä tapas-annokset jaetaan seurueen kanssa.

 

 

01.09.2020-05.09.2020 10:00-22:00
Tampere

Lisää luettavaa