Tamperrada Pintxoviikko - Visit Tampere

Tamperrada Pintxoviikko

Pintxo on miniatyyriannos, parhaimmillaan mainio käyntikortti keittiön osaamisesta ja ideologiasta. Yhteen pikkuannokseen mahtuu monta komponenttia ja monia valmistusmenetelmiä.

 

Tamperrada on vakiinnuttanut kuudessa vuodessa asemansa Suomen suurimpana ruokafestivaalina, jossa tamperelaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan keittiönsä parasta osaamista pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina edulliseen kolmen euron hintaan. Yleisö kävelee pitkin Tampereen katuja, tutustuu tamperelaiseen ravintolatarjontaan ja samalla tulevat kaikki kadut ja nähtävyydet sekä Tampereen kauniit maisemat tutuiksi.

Yleisö saa äänestää parasta kilpailupintxoa, joita oli vuonna 2017 on tarjolla 55 erilaista. Ravintoloilla on kilpailuannoksen lisäksi tarjolla myös muita pinxtoja, joten erilaisia ruoka-annoksia on valittavana yli 250. Viiden päivän aikana sai kiertää 55 eri ravintolaa. Vuonna 2017 noin 25 000 asiakasta metsästi pintxoja ympäri kaupunkia ja arviolta 250 000 pintxoa päätyi herkkusuiden vatsoihin, tarjolla oli yhteensä yli 200 erilaista annosta. Paras ravintola myi viidessä päivässä 12 000 pintxoa!

Tamperradan tarkoitus on nostaa esiin pirkanmaalaisia raaka-aineita, tekijöitä ja ravintoloiden omaleimaisuutta. Kukin ravintola tarjoaa pintxokattauksen, joka on niiden oman liikeidean mukainen. Näin uudet tutustumaan tulleet asiakkaat saavat käsityksen ravintolan normaalistakin tarjonnasta ja samalla näkevät sisustuksen, miljöön ja tapaavat henkilökuntaa. Seuraavalla kerralla onkin jo helppo tulla käymään tuttuun taloon. Pintxo on kätevä käyntikortti.

 

Tamperrada nostaa koko kaupunkimme tunnettuutta gastronomisena matkailukohteena

Tamperradan syvempi tarkoitus on saada yleisö kuluttamaan enemmän ravintolapalveluja ja sitä kautta edistää alan työllisyyttä ja kaupunkimme keskustan säilymistä elinvoimaisena.

– Tamperrada nostaa koko kaupunkimme tunnettuutta gastronomisena matkailukohteena, kertoo tapahtuman perustaja Mikko Reinikka.

Tampereen tapahtuman idea ja esikuva on San Sebastianissa joka 20. tammikuuta juhlittava La Tamborrada fiesta, jonka nimi kääntyi helposti Tamperradaksi. Tampere on Suomen San Sebastian. Kenties jonain päivänä San Sebastian julistaa olevansa Espanjan Tampere.

 

Pintxo vs. tapas

Pintxon ja tapaksen suurin ero on siinä, että pintxo on 2-3 suupalaa oleva yksittäinen annos, joka nautitaan henkilökohtaisesti siinä missä tapas-annokset jaetaan seurueen kanssa.

Tästä linkistä löydät kaikki Tampereen Pintxoviikkoon osallistuvat ravintolat.

 

19.08.2019-23.08.2019 10:00-22:00
Tampere

Lisää luettavaa

5 tamperelaisravintolaa Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalla
Hungry for Tampere

5 tamperelaisravintolaa Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalla

C, Ravinteli Bertha, Ravinteli Huber, 4 Vuodenaikaa ja Gastropub Tuulensuu ovat maan parhaimmistoa.
Lue lisää
Minne syömään, kun seurueessa on foodie, vege ja vaari?
Hungry for Tampere

Minne syömään, kun seurueessa on foodie, vege ja vaari?

Lapsi toivoo lihapullia ja vanhempi jotain aivan muuta, mahdoton yhdistelmä?
Lue lisää
Maailman paras Kauppahalli
Hungry for Tampere

Maailman paras Kauppahalli

Kauppahalli on tamperelaisen gastronomian sykkivä sydän.
Lue lisää