Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tamperrada Pintxoviikko

Suomen herkullisin kaupunkisuunnistus

Tamperrada Pintxofiestaa on järjestetty vuodesta 2013 ja siitä on kasvanut Suomen suurin ravintolafestivaali. Viiden päivän ajan pääsee tutustumaan kymmenien tamperelaisten ravintoloiden osaamiseen pienten ruoka-annosten, pintxojen muodossa. Tapahtuma tuo vuosittain noin miljoona euroa lisää myyntiä kaupungin ravintoloille.

Tapahtuman ydin onkin houkutella kuluttajia käyttämään enemmän ravintolapalveluita ja ravintoloita löytämään täysin uusia asiakkaita. Kolmen euron annoshinta madaltaa kynnystä astua sisään itselle entuudestaan tuntemattomaan ravintolaan. Vaeltamalla ravintolasta toiseen asiakas kokee kaupungin keskustaa ja sen maisemia uusin silmin sekä löytää uusia reittejä. Tapahtuma haluaa elävöittää keskustaa ja auttaa osaltaan ylläpitämään sen palveluja.

Tamperrada aloitti 2019 yhteistyön Espanjan Baskimaahan kuuluvan Bizkayan maakunnan kanssa. Pintxot ovat osa baskikulttuuria, jota Basking Food Fest haluaa olla edistämässä ja levittämässä ympäri maailmaa.

Vaikka pintxon filosofia on lähtöisin baskikulttuurista, Tampereen tapahtumassa jokainen ravintola toteuttaa annokset oman liikeideansa pohjalta käyttäen pääosin paikallisia raaka-aineita.

– Koko keittiön osaaminen tiivistyy pieneen ruoka-annokseen, jonka asiakas saa nauttia kolmella eurolla, tapahtuman perustaja ja päätuomari Mikko Reinikka lupaa. – Samalla tulee ravintola, ravintolan miljöö ja sisustus sekä henkilökunta tutuksi. Seuraava kerta onkin jo helpompi mennä käymään ravintolassa uudestaan.

Tamperrada on koko perheen tapahtuma, ravintolat toivottavat myös lapset tervetulleiksi. Idea on kiertää monta ravintolaa illan aikana, yksittäinen vierailu on lyhyt, joten lapsillakaan ei tule aika pitkäksi.

Pintxo vs. tapas

Pintxon ja tapaksen suurin ero on siinä, että pintxo on 2-3 suupalaa oleva yksittäinen annos, joka nautitaan henkilökohtaisesti siinä missä tapas-annokset jaetaan seurueen kanssa.

 

 

01.09.2020-05.09.2020 10:00-22:00
Tampere

Lisää luettavaa