Siirry sisältöön

Rakastettu Tampere Beatles Happening tekee paluun! Tällä kertaa ikonisen brittibändin perintöä juhlitaan Tampereen Tuulensuun Palatsissa. Vuoden 2023 festivaalilla saamme kokea neljä upeaa keikkaa, kaksi kansainvälistä seminaarivierasta sekä tietovisailua brunssin muodossa.

Pe 18.8.
klo 19 (ovet auki klo 18)
Liput 35 €
Jussi Syren & The Groundbreakers

Idea Beatlesin sovittamisesta bluegrass-muotoon on itänyt pitkään Syrenin mielessä. Liverpoolin nelikon musiikissa on paljon country-vaikutteita, joten versiointi kävi luontevasti. Melodioissa on paljon Amerikan maalaismusiikin elementtejä, ja Beatlesien Everly Brothes -vaikutteiset laulustemmat johtavat suoraan USA:n sydänmaiden sylttytehtaalle. Jussi Syren And The Groundbreakers vie yleisönsä totaaliselle akustiselle elämysmatkalle, josta ei kuulija heti toivu!

La 19.8.
klo 12 (ovet auki klo 11)
Liput 29 €
Tampere Beatles Happening -seminaari: Kenneth Womack (USA) & Chris Thomas (UK)

Kenneth Womack (USA)

The Beatles -asiantuntija Kenneth Womack on englannin ja populaarimusiikin professori Monmouthin yliopistossa New Jerseyssa. Hän on kirjoittanut tai toimittanut yli 40 kirjaa, mukaan lukien ”Long and Winding Roads: The Evolving Artistry of the Beatles” (2007), ”The Cambridge Companion to the Beatles” (2009), ”The Beatles Encyclopedia: Everything Fab Four” (2014), “John Lennon, 1980: The Last Days in the Life” (2020) sekä moniosaisen tutkimuksen, joka on omistettu The Beatlesin tuottajan George Martinin elämälle ja työlle.

Chris Thomas (UK)

Chris Thomas työskenteli George Martinin alaisuudessa ”White Album” -pitkäsoiton äänityksissä vuonna 1968. Tuolloin vasta 21-vuotias Thomas teki sittemmin merkittävän uran muusikkona ja tuottajana: hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Pink Floyd, Procol Harum, Roxy Music, Elton John, Paul McCartney ja The Sex Pistols. Tervetuloa kuulemaan tämän vanhan liiton musamestarin mietteitä ja tarinoita!

klo 19.30 (ovet auki klo 19)
Liput 49 €
Beat Less + Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band

Beat Less + vierailijoita

Beat Less on Mikko Kangasjärven johtama orkesteri, jonka nelihenkinen peruskokoonpano laajentuu aina tarpeen mukaan. Beat Less ei ole sinänsä lookalike- eikä soundalike-bändi, mutta tarjoilee The Beatles -sävelmistä viihdyttäviä sekä tyyliseikkoihin visusti paneutuneita tulkintoja.

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band on erikoistunut The Beatlesin ja muun sixties-musiikin esittämiseen. Tämä kansainvälistä tunnustusta saanut ryhmä vie kuulijansa aikamatkalle Hampurin aikaisista vuosista aina Abbey Roadille saakka, Liverpooliin, rakkauden kesään 1967 ja Lontoon Savile Row’lle. Yhtye on esiintynyt useilla keikoilla Liverpoolin BeatleWeekillä mm. Adelphi-hotellin pääkonsertissa ja tehnyt yhteiskonsertin Tony Sheridanin kanssa. Yhtye keikkailee jatkuvasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Su 20.8.
klo 12 (ovet auki klo 11)
Liput 20 €
Beatles-tietovisa + She’s Leaving Home

Sunnuntaipäivä käynnistyy hauskalla ja lämminhenkisellä Beatles-tietovisalla – tervetuloa testaamaan tietämyksesi! Tietovisan yhteydessä tarjoillaan Tuulensuun Palatsin monipuolinen ja herkullinen sunnuntaibrunssi, joka tulee myyntiin myöhemmin. Huomioithan, että brunssi ei sisälly lipun hintaan, vaan se ostetaan erikseen.

Kolmas festivaalipäivä huipentuu She´s Leaving Home -yhtyeen johdolla. Yhtye soittaa pelkästään The Beatles -bändin kappaleita mutta uusin, raikkain sovituksin, naissolistilla sekä ilman kitaraa. Bändissä ovat Myyri Ruokolahti (laulu), Riddo Ridberg (koskettimet), Anton Elmvik (basso) ja Oliver Tschernij (rummut). Bändi julkaisi esikoisalbuminsa ”Marmalade Skies” kesäkuussa 2022. Bändi on esiintynyt Suomen lisäksi The Beatles -festivaaleilla Englannissa, Brasiliassa ja Venäjällä.

Festivaalipassilla (111 €) pääset nauttimaan tapahtuman tarjonnasta mahdollisimman monipuolisesti. Voit myös hankkia yksittäisiä lippuja festivaalin keikoille ja seminaareihin. Tuulensuun Palatsin laadukkaaseen lähiruokaan panostava tapahtumaravintola on avoinna Tampere Beatles Happening -festivaalin yhteydessä. Maukkaan buffetruokailun sisältävät Show & Dinner -liput sekä sunnuntain brunssi tulevat myyntiin myöhemmin. Huomioithan, että Festivaalipassi ei sisällä ruokailuja.