Tampere Filharmonia: Lontoo-sinfoniat - Visit Tampere

Tampere Filharmonia: Lontoo-sinfoniat

Frederick Delius (1862–1934) (ed. Sir Thomas Beecham): The Walk to the Paradise Garden, välisoitto oopperasta Maalaiskylän Romeo ja Julia
Franz Joseph Haydn (1732–1809): Sinfonia nro 104 D-duuri “Lontoo”
Ralph Vaughan Williams (1872–1958): Sinfonia nro 2 G-duuri “Lontoo”

Teokset tutuiksi klo 18

Tamperelaisille jo tutuksi tullut brittikapellimestari Christopher Warren-Green yhdistää konsertissa oman maansa musiikkia Joseph Haydnin Lontoossa säveltämään viimeiseen sinfoniaan. Frederick Deliusin välisoitto maalaisoopperasta sopinee säähän ja ympäristöön, sillä se kuvaa kävelyä paratiisipuutarhassa, ja mitäpä muuta Iso-Britannia on kansalleen kuin maanpäällinen taivas. Vaughan Williamsin sinfonian otsikoksi sopisi parhaiten ”Lontoolaisen kirjoittama sinfonia”. Maantieteellisesti se sijoittuu Westminsterin alueelle Big Benin kelloista tunnetun sävelmän ansiosta.

Yhdysvaltalaisen Charlotten sinfoniaorkesterin ja Lontoon kamariorkesterin ylikapellimestari Christopher Warren-Green on myös Britannian hovin luottokapellimestari. Kansainvälisen kapellimestariuransa ohella hänellä on tärkeä rooli Lontoon kamariorkesterin toteuttamassa nuorisohankkeessa, joka kokoaa erilaisista taustoista tulevia lapsia ja nuoria musiikkityöpajoihin. Tampere Filharmonian vieraana Warren-Green nähtiin viimeksi tammikuussa 2019, jolloin hän johti kaksi peräkkäistä konserttikokonaisuutta.

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 21.15.

11.10.2019 19:00-21:15
Tampere-talo, Yliopistonkatu, Tampere

Lisää luettavaa

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa
Hungry for Tampere

Laaturavintolat Sorsapuiston tuntumassa

Tutustu Sorsapuiston kulinaariseen keskittymään!
Lue lisää