Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere Film Festival

Tampereen 50. elokuvajuhlat 4.-8.3.2020

Joka vuosi maaliskuun alussa Tampereen elokuvajuhlat tuo yhteen yli 30 000 elokuva-alan intoilijaa, ammattilaisista amatööreihin. Tampereen elokuvajuhlat on maailman kolmen tärkeimmän lyhytelokuvafestivaalin joukossa.

Festivaalin sydän on kansainvälinen ja kotimainen lyhytelokuvakilpailu. Joka vuosi noin 4000 elokuvaa lähetetään 40 eri maasta, ja niistä noin 110 valitaan loppukilpailuihin. Festivaalin kansainvälinen kilpailu on yksi arvostetuimmista lyhyelokuvakilpailuista maailmalla. Tampereen elokuvajuhlat on yksi niistä elokuvajuhlista, joiden kautta voi päästä sekä Oscar®-, BAFTA- ja EFA-lyhytelokuvavoittajaehdokkaaksi. Kotimaisessa kilpailussa nähdään pitkiä dokumenttielokuvia sekä suomalaisia lyhytelokuvia. Kilpailu on tärkeä ponnahduslauta suomalaisille elokuvatekijöille.

Kilpailusarjojen lisäksi näytetään erikoisohjelmistoa kuten retrospektiivejä, tribuutteja, dokumenttielokuvia ja vieraskuratointeja. Elokuvajuhlien aikana on tarjolla myös erilaisia seminaareja, workshopeja ja keskustelutilaisuuksia sekä ammattilaisille että yleisölle.

“Me juhlimme, mutta maailma ei juhli”

Tampereen elokuvajuhlien 50. ohjelmistossa kuuluvat kaiut menneiltä vuosilta, mutta pääpaino on päivänpolttavissa ja yhteiskunnallisesti kiinnostavissa teemoissa. Juhlavuoden kunniaksi festivaalilla esitetään kaksi ​Lyhyesti parhaat​ –näytöstä, joihin on valikoitu otos Tampereen elokuvajuhlien kilpailusarjoissa palkittuja lyhytelokuvia vuosilta 1971–2019. Merkkipaalua juhlistetaan myös monipuolisella ilmaisohjelmalla sekä visuaalisilla yllätyksillä kaupunkitilassa.

Festivaalin vuosittain kokoaman erikoisohjelmiston pääteemat vuonna 2020 ovat Ilmasto, Dystopia, Australian alkuperäiskansat sekä Kurdistan.