Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO - Visit Tampere

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO

Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin kevään sinfoniakonsertissa tunnelmoidaan ranskalaisella ja espanjalaisella musiikilla. TASOn solistiksi lavalle nousee kitarataiteilija Osmo Palmu ja orkesteria johtaa kapellimestari Kimmo Tullila.

Claude Debussy: Faunin iltapäivä (1894)
Joaquín Rodrigo: Concierto de Aranjuez (1939)
Claude Debussy: Clair de lune (1905)
Maurice Ravel: Valses nobles et sentimentales (1911)

Liput: 15 / 8 / 5 €
(normaali / eläkeläiset, varusmiehet, työttömät / opiskelijat, lapset)
Liput ovelta tuntia ennen konsertin alkua

https://www.facebook.com/events/1866584693641269/

* * *
Osmo Palmu aloitti kitaraopintonsa 8-vuotiaana Arto Juuselan opissa ja valmistui Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi 2005. Opintoihin kuului myös opiskelu Keski-Suomen konservatoriossa Kai Nieminen johdolla ja Pariisin Conservatoire Supérieure Nationalessa opettajanaan Olivier Chassain, sekä mestarikursseilla aikamme merkittävimpien kitaristien johdolla (mm. John Williams, Manuel Barrueco ja David Russell). Opinnot huipentuivat palkintoihin useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa Italiassa, Itävallassa ja Suomessa. Nykyään Palmu toimii kitaristin ammatissa laaja-alaisesti ja on yhtä kotonaan niin solistitehtävissä kuin nykymusiikkiteosten kantaesittäjänä ja kamarimuusikkona. Hän toimii opettajana Espoon musiikkiopistossa sekä kesäisin Keuruun musiikkileirillä. Palmu toimii myös säveltäjänä ja sovittajana. Hänen ensimmäinen soololevynsä Recital español julkaistiin kesäkuussa 2011 ja uusin soololevynsä Estudio sin luz julkaistiin viime kesänä.

Viulisti-kapellimestari Kimmo Tullila opiskeli Sibelius-Akatemiassa viulunsoittoa ja orkesterinjohtoa. Viuludiplomin hän teki vuonna 1998 Igor Bezrodnyin johdolla ja jatkoi opintojaan kapellimestariluokalla opettajinaan mm. Leif Segerstam, Atso Almila ja Jorma Panula. Kapellimestaridiplominsa hän teki syksyllä 2009. Tullila on johtanut Vaasan kaupunginorkesteria, Jyväskylä Sinfoniaa, Pori Sinfoniettaa, Seinäjoen kaupunginorkesteria, Kuopion kaupunginorkesteria, Tampere Chamber -kamariorkesteria, Tampere Filharmoniaa, Turun filharmonista orkesteria ja Kymi Sinfoniettaa sekä vieraillut Ukrainassa Harkov Nuori Sinfonia -orkesterin johtajana. Kesällä 2009 hän toimi Atso Almilan assistenttina Ilmajoen oopperajuhlilla Leevi Madetojan oopperassa Pohjalaisia, ja keväällä 2013 hän johti Mozartin Ryöstö seraljista-oopperan Seinäjoella. Hän on johtanut musiikin esityksiin Chaplinin elokuvista ja toiminut kapellimestarina Tampere-talon musikaalissa The Sound of Musicvuonna 2010 sekä Tampereen Työväen Teatterin KreivitärMariza-operetissa vuonna 2013. Tullila on toiminut Tampere Filharmonian II-viulun äänenjohtajana vuodesta 2003 ja on Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin TASO:n taiteellinen johtaja.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO viettää 20. juhlavuottaan, sillä se syntyi jatkumona vuonna 1998 perustetulle yliopiston jousiorkesterille (TYVI). Orkesterin nykyinen nimi otettiin käyttöön tasan kymmenen vuotta sitten. TASO on esiintynyt kotikaupunkinsa lisäksi mm. Helsingissä, Turussa, Uppsalassa, Tallinnassa, Jyväskylässä ja Seinäjoella. Orkesteri järjestää vuosittain vähintään kaksi sinfoniaorkesterikonserttia, joiden lisäksi toimintaan kuuluvat viihde- ja joulukonsertit, tilausesiintymiset ja juhlatanssiaiset. TASO konsertoi myös kamariorkesterina, ja orkesterin jäsenten perustamat kamarimusiikkiyhtyeet esiintyvät aktiivisesti.

09.05.2018 19:00-21:00
4 Kalevantie