Siirry sisältöön

Ohjelmistossa muun muassa seuraavaa:

Emil Aaltosen museo

Yleisöopastuksia järjestetään klo 12.00, 13.00 ja 14.00. Opastuksen kesto on noin puoli tuntia.

Kahvilakärry on pihassa klo 11-14. Kahvilaa pitävät Sasky Tampereen palvelualan ammattiopiston opiskelijat.

Lue lisää täältä.

Muumimuseo

Muumimuseoon on ilmainen sisäänpääsy Tampereen päivänä sunnuntaina 2.10.2022. Tuolloin ei järjestetä yleisöopastuksia eikä työpajoja Ateljeessa.

Lue lisää täältä.

Lenin-museo

Tampereen päivän kunniaksi Lenin-museoon on koko päivän vapaa pääsy. Lenin-museo kertoo Suomen ja Neuvostoliiton yhteisestä historiasta 1900-luvun alusta aina Neuvostoliiton hajoamiseen sekä Putinin Venäjään saakka.

Lue lisää täältä.

Työväenmuseo Werstas

Tule fiilistelemään höyrykonetta sekä tutustumaan kaupungin historiaan Teollisuusmuseossa. Museokirjapainossa on mahdollista päästä vanhan ajan tunnelmaan sekä kirjakirppikseltä voi löytää parhaat löydöt kotiin viemisiksi.

Lue lisää täältä.

Museo Milavida

Tampereen päivän kunniaksi Museo Milavidan sisäänpääsy on ilmainen koko päivän.

Lue lisää täältä.

Museokeskus Vapriikki

Vapriikkiin on ilmainen sisäänpääsy klo 10-18. (Huom. ei koske Apinat-näyttelyä!)

Lue lisää täältä.

Vakoilumuseo

Tampereen päivien aikana museon pääsylippuun sisältyy myös suuren suosion saanut yleisöopastus vakoilun maailmaan.

Opastuksen ajankohdat: La 1.10. – Su 2.10. klo 13 ja 16.

Opastusten lisäksi on tarjolla jälleen legendaarisia junnuagenttikortteja, minkä saa itselleen suorittamalla junnuagenttitestin.

Lue lisää täältä.

Hiekan taidemuseo

Hiekan taidemuseo juhlistaa Tampereen syntymäpäivää su 2.10.2022 klo 12–15 tarjoamalla pääsyliput alennettuun 4 € hintaan (myös Museokortti käy, alle 7-vuotiaat maksutta). Kultaseppä Kustaa Hiekan vuonna 1931 perustama kotimuseo on tätä nykyä Suomen vanhin yksityinen taidemuseo ja Tampereen ensimmäinen museokäyttöön suunniteltu rakennus.

Lue lisää täältä.

Paloasemat

Sekä Keskuspaloasemalle että Hervannan paloasemalle on mahdollista päästä tutustumaan avoimien ovien tapahtumassa sunnuntaina 2.10. klo 10-15 välisenä aikana. Luvassa muun muassa kalustoesittelyä ja asiaa turvallisuudesta.

Lue lisää täältä.

Koskikeskus

Koskikeskuksen Keskusaukiossa on tarjolla kasvomaalausta sekä ilmapalloja lapsille. Varalan urheiluopisto esittelee lauantaina myös toimintaansa klo 12-16.

Lue lisää täältä.

Näsinneula

Tampereen päivän kunniaksi näkötorniin pääsee maisemia ihastelemaan kaksi yhden hinnalla. Neula Sky Cafen aukioloaikoina lipulla saa samalla kahvilasta kaupan päälle kupillisen kahvin, teen tai mehun tai alennuksen kuohuviinilasista.

Lue lisää täältä.

Tampereen Ratikan varikon avoimet ovet

Tampereen Ratikan varikon avoimissa ovissa on mahdollista päästä tutustumaan Ratikoiden säilytys- ja huoltohalliin sekä raitiotien kunnossapitoon liittyviin koneisiin. Tapahtumassa kuuntelijat voivat jututtaa Ratikan tekijöitä ja kuulla myös Ratikan tulevaisuuden suunnitelmista.

Tapahtumaan suositellaan saapumaan julkisilla kulkuvälineillä.

Lue lisää täältä.

Tampereen teatteri

Pelkästään tänä vuonna Tampereen päivän ajan yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus kierrokseen teatteritalossa Anastasia-musikaalin sadunhohtoisessa taikamaailmassa. Yleisön on mahdollista nähdä musikaalin upeita pukuja, lavasteita ja tekniikkaa teatteriammattilaisten esitteleminä. Kierrokset järjestetään klo 11, 11.30, 12, 12.30. Kierroslippujen myynti on teatterin ala-aulassa klo 10.30 alkaen. Kierros ei ole esteetön.

Lue lisää täältä.

Pispalan Kurpitsatalo

Rantakahvila, torimyyntiä, yhteisötaidetta sekä muuta ohjelmaa kaiken ikäisille.

TAMPEREPÄIVÄ-VISA
Arvonnassa palkintona kaikkien osallistujien kesken kahvilan herkkukori.
Tapahtuma avoinna klo. 12-18

Pirkanmaan elokuvakeskus

Valentin Vaala: KATOAVAA TAMPERETTA (1967) -S- 17 min
Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen: PUHEENVUORO (2017) -S- 9 min

Katoavaa Tamperetta on Tampere-aiheinen historiadokumentti, mitä on yleisesti pidetty kautta aikain parhaimpana Tampere-aiheisena dokumenttina.

Puheenvuoro kertoo Sanna Marinin johdolla ratikan rakentamisesta päätetystä kaupunginvaltuuston kokouksesta.

Ilmaisnäytökset su 2.10. klo 12.00, klo 13.00 ja klo 14.00 Arthouse Cinema Niagara, Kehräsaari. Ilmaisliput noudettavissa ennakkoon 15.9. jälkeen Arthouse Cinema Niagaran kassalta.

Lue lisää täältä.

Isot Koneet tapahtuma Keskustorilla

Isot koneet Keskustorilla on uusi maksuton yleisötapahtuma, missä esitellään isoja koneita sekä laitteita yritysten asiantuntijoiden avulla. Tapahtuma tarjoaa teemaan sopivaa oheisohjelmaa Tampereen Keskustorilla lauantaina 1.10.2022 klo 10–16.

Lue lisää täältä.

Tallipihan suuri käsityöläistapahtuma

Tallipihan suuressa käsityölaistapahtumassa on kädentaitajia tapahtumapihalla myymässä ja esittelemässä upeita uniikkeja käsitöitä, taidokkaita koruja, sisustustuotteita, lasten vaatteita ja paljon paljon muuta.

Lue lisää täältä.

Tampereen Kalamarkkinat

Aidot ja alkuperäiset Tampereen Kalamarkkinat palaavat parin vuoden tauon jälkeen Laukontorille syys-lokakuun vaihteessa. Luvassa on kalaherkkuja, pientuottajien elintarvikkeita ja käsitöitä, sekä livemusiikkia. Tapahtumalavalla juhlitaan kotimaista ja paikallista kalaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Markkinat ovat avoinna
Pe 30.9. klo 10-18
La 1.10 klo 09-17
Su 2.10 klo 10-17

Lue lisää täältä.

Nääshallin avoimet ovet

Nääshalli täyttää tänä vuonna pyöreät 30 vuotta. Nyrkkeilyn, painonnoston, useiden eri budolajien, pöytätenniksen ja miekkailun lajeihin keskittyvä liikuntapaikka tarjoaa syntymäpäivien sekä Tampereen päivän kunniaksi avointen ovien päivänä kahvit vierailijoilleen.

Lue lisää täältä.

Neulo Pirkkaa Tampereen päivänä Verkarannassa

Taitokeskus Verkarannassa juhlitaan Tampereen päivänä Tampereen omaa 50-vuotiasta Pirkka-lankaa. Tapahtumassa lanseerataan uniikki juhla-Pirkka, mitä on saatavilla vain rajoitetun ajan. Tapahtumassa on myös pop-up kahvila.

Lue lisää täältä.

Saksalaisia makkaroita Tammelantorilla

Tampereen päivän kunniaksi aitoja saksalaisia Currywurst- ja Bratwurst-annoksia Tammelantorilla 30.9. ja 1.10. Kaikki tuotteet ovat alkuperäisiä saksalaisia: makkarat kastikkeineen, sinappi sekä tietysti myös hyvin haudutettu hapankaali.

Lue lisää täältä.

 

Ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä. Tarkistathan vielä ajankohtaisimman tiedon kohteen omista kanavista.