Tampereen Teatterikesä - Visit Tampere

Tampereen Teatterikesä

Vuonna 2018 Tampereen Teatterikesä viettää 50-vuotisjuhlia. Tapahtuma järjestetään 6.–12. elokuuta.

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka esittelee suomalaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset ja tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ympäri maailman. Korkealaatuinen ohjelmisto sisältää niin uutta draamaa, nykyteatteria kuin modernisoituja klassikoita.

Tapahtuma kestää yhteensä seitsemän päivää ja kuusi yötä.

Festivaali koostuu eri ohjelmistoista, joiden esityksiä nähdään lukuisilla näyttämöillä eri puolilla kaupunkia. Tapahtuman aikana järjestetään myös erilaisia työpajoja, seminaareja ja keskusteluja.

PÄÄOHJELMISTO
Pääohjelmiston kansainvälisiin tähtiin kuuluu tänä vuonna unkarilainen Recirquel Company Budapest, jonka sirkuskabaree Paris de Nuit herättää 1930-luvun yöllisen Pariisin henkiin Tampere-talon isossa salissa.

Arvostettu ohjaaja, lavastaja ja kuvataiteilija Philippe Quesne vie yleisön maanalaiseen maailmaan esityksellään Night of the Moles, joka muuttaa Tampereen Työväen Teatterin suuren näyttämön myyräpopulaation asuttamaksi luolaksi.

Kotimaisista teattereista festivaalilla vierailee muun muassa Hämeenlinnan Teatteri, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri Jurkka, KOM-teatteri sekä Aurinkoteatteri yhdessä Teatterikorkeakoulun kanssa.

OHJELMATELTTA
Ohjelmateltassa nähdään kymmenen iltaesitystä festivaaliviikon tiistaista lauantaihin, 7.–11. elokuuta!
Luvassa on musiikkia, runoutta ja pienimuotoisia teatteriesityksiä moneen makuun.

ENCOREBAANA
Kaupungin sykettä, keikkoja ja kulttuurielämyksiä! Tampereen Teatterikesän ravintolafestivaali Encorebaana virkistää juhlakansaa festivaaliviikolla tiistaista perjantaihin 7.–10.8.2018. Tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

OFF TAMPERE
on avoin oheistapahtuma kaikille Teatterikesässä omalla kustannuksellaan esiintymään haluaville ryhmille ja taiteilijoille. OFFissa on aiemmin nähty esimerkiksi burleskia, sirkusta, stand up -komiikkaa ja monologeja. OFF Tampere kerää juhlavuonna peräti puolisen sataa esiintyjää!

TAPAHTUMIEN YÖ
on poikkitaiteellinen karnevalistinen tapahtuma, joka valtaa Tampereen kadut, torit ja puistot torstaina 9.8.2018. Tapahtumien Yö alkaa nimestään huolimatta jo aamuvarhaisella ja jatkuu vielä auringon painuttua mailleen.

Lipunmyynti
Tampereen teatterikesän lipunmyynti (Tullikamarin aukio 2, 2. krs, puh. (03) 223 1066)

7.5.–3.8. ma–pe klo 10–16

Festivaaliviikolla 6.–12.8. lipunmyynti on avoinna
ma–la klo 10–19
su klo 11–15.30

Teatterikesän lipunmyynnistä myös lippuvaraukset, ryhmämyynti ja pyörätuolipaikkatiedustelut.

Lippuja voi ostaa myös lippupisteen myyntipisteistä ja osoitteesta lippu.fi

06.08.2018-12.08.2018
Keskustori 2, 33100 Tampere