Tanssimania - Visit Tampere

Tanssimania

Uudistuvan kansantanssin ja -musiikin tapahtuma Tanssimania valloittaa 14. kerran Tampereen yli 500 tanssijan ja soittajan voimin. Viikonlopun aikana voi nauttia hienoista esityksistä, kouluttautua tanssin ja musiikin eri osa-alueilla sekä tanssia kansanomaisia paritansseja iltaklubeilla. Konsertit levittäytyvät Pakkahuoneelta Hällä-näyttämölle ja Kulttuuritalo Laikulta G Livelab Tampereen tiloihin.

 

Tanssimanian tanssiteokset 27.-29.9.2019 Tampereella

 

IHMISEN IKÄVÄ, pe 27.9. klo 18-19 Hällä-näyttämö, ensi-ilta.
Ihmisen Ikävä on Anja Rastaan (1915-1983) runovihkosen ”Ihmisen Ikävä” pohjalta luotu kokoillan tanssiteatteriteos, joka kertoo luovutetulla alueella eletystä lapsuudesta ja nuoruudesta, mutta myös lähdöstä ja kotikontujen menettämisestä. Rastaasta sanotaan, että hän oli Ilomantsin luovutetulla alueella syntynyt viimeinen runonlaulujen ja itkuvirsien taitaja. Teoksessa astellaan muistojen läpi karjalaisella mentaliteetillä hyppien tunteiden ääripäitä edestakaisin. Ensi-ilta. Käsikirjoitus ja ohjaus Samu Kotilainen, koreografia työryhmä. Kamala koostuu kahdeksasta nuoresta taiteilijasta, joista kaikki ovat valmistuneet tai pian valmistumassa Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajiksi.

 

VALVOJAISET, pe 27.9.2019 klo 22-24 Tampereen ylioppilasteatteri, ensi-ilta.
Tanssiteatteri Sorokoskan uutuusteos Valvojaiset nähdäänTanssimaniassa.
Tervetuloa juhliin, jossa olemme sinut oman kuolevaisuutemme kanssa. Näissä valvojaisissa juhlimme elämää ja odotamme yhdessä ihastellen tulevaa, joka joskus menneeksi muuttuu. Valvojaiset on kevyen immersiivinen teos vakavasta aiheesta, jossa pääset halutessasi tuntemaan läheltä sen yhteisöllisyyden tunteen, joka on pitänyt Sorokoskan tanssijat ja muusikot yhdessä kohta kolmekymmentä vuotta. Kun virret on veisattu ja ryypit otettu, jatketaan iltaa DJ Lukkarin laittaessa multavärssyä soimaan.
Ohjaus: Reetta-Kaisa Iles, Koreografia: Timo Saari, Musiikki: Silja Palomäki

 

SUN RAKKAUTES TÄHDEN, la 28.9. klo 17-18, Hällä-näyttämö
Maijan ja Arvin sotavuosien kirjeet heräävät eloon tanssillisessa teatteriteoksessa Sun rakkautes tähden
Pohjoispohjalainen sielunmaisema ja arki avautuvat aikalaisten äänellä. Kohtaamiset ovat harvassa ja jatkuva odottaminen polttelee toisiaan kohti pyrkiviä ihmisiä. Teoksessa kytee tulevaisuuden toivo ja rakkaus. Tanssiva ensemble ja sielukas musiikki piirtävät Maijan ja Arvin ympärille ajankuvan epävarmasta maailmasta 1943-45. Dramatisointi: Anna Myllylä, Koreografia: Hanna Poikela, Ohjaus: Anna Myllylä, Mika Kiviniemi, Hanna Poikela, Sävellys ja sovitus: Erja Mesimäki, Olli Seikkula.

 

RAUHAA JA RAITOJA KONSERTISSA: RAUHA, la 28.9.klo 19-21, Tullikamarin Pakkahuone
Vuoden tanssiteko 2018 -palkinnon saanut teos Rauha nähdään Tanssimanian Rauhaa ja raitoja -konsertissa. Tositapahtumiin perustuvassa kokoillan tanssiteoksessa Rauha – lottatytön tarina palavasta maasta kansantanssi ja elävä musiikki kuljettavat katsojat keskelle Lapin sodan riipaisevia kohtaloita. Teoksen koreografina, ohjaajana ja dramaturgina on Siina Toimela, säveltäjänä, sovittajana ja sanoittajana Mikko Ylönen ja käsikirjoittajana Essi Pulju. Työryhmään kuuluu 11 tanssijaa Kipuna Kollektiivista ja viisi muusikkoa.

 

26.09.2019-29.09.2019
Tampere

Lisää luettavaa

Keskustan hotellit
Hotellit

Keskustan hotellit

Vaikka Tampereella tekemistä riittäisi vuorokauden ympäri, jaksaa paremmin, kun välillä huilaa!
Lue lisää
Tampereen salaisuudet
Kaupunki & kulttuuri

Tampereen salaisuudet

Keskustan sivukujat, paikallisten olohuoneinaan pitämät kahvilat, luonto. Mitä kaikkea Tampereelta löytyykään?
Lue lisää
Punatiilinen perintö
Kaupunki & kulttuuri

Punatiilinen perintö

Tampereen keskustan vanhat punatiilirakennukset muistuttavat vanhoista ajoista.
Lue lisää