Siirry sisältöön
Kartta

Teatteri Sirkus Suosalo marssittaa näyttämölle uuden suomalaisen näytelmän kantaesityksen. Starman on Juha Kauppisen kirjoittama inhimillinen monologinäytelmä luonnon ja ihmisen suhteesta sekä epäinhimillisistä voimista, jotka ovat vääjäämättä tuhoamassa luontoa. Näytelmä vierailee syyskuussa 2024 Tampereella Tahmelan uimarannalla osana teatterin Komeljanttarit kiertää taas!-kiertuetta.

Avaruudesta saapuva Starman (Martti Suosalo) tunkeutuu lupaa kysymättä suomalaiseen sirkustelttaan mellastamaan kesken monologiesityksen. Frogstimulantin voimalla hän alkaa muuttamaan esityksen kulkua, muuttamaan ihmistä ja vaikuttamaan siihen kuinka ihminen toimii maapallolla.

Monikasvoinen näytelmä tuo lavalle sarjan muitakin mielikuvituksellisia hahmoja: jotkin erikoisia, toiset täysin arkipäiväisiä, jotkut ehkä molempia samaan aikaan. Hahmot haluavat sitä mitä kaikki muutkin: läheistensä hyvinvointia, luonnon pelastumista ja parempaa tulevaisuutta maapallolle. Mutta kuinka se tapahtuu? Ehkä pontevat palopuheet ja torikokous ovat hyvä alku?

Starman kuvaa surullisia aikoja ja epätoivoisia hetkiä, mutta kuitenkin jostain kohoaa esille naurua. Esitys osoittaa, että kun puhumme luonnon kuihtumisesta ja ihmisen osallisuudesta siihen, ainoa sallittu tyylilaji ei olekaan syyllistävä saarna. Raila Leppäkosken ohjauksessa synkeän ajankohtainen aihe taipuu hillittömäksi karnevaaliksi, jossa näyttelijä Martti Suosalon virtuoosimaiset näyttelijäntaidot pääsevät oikeuksiinsa.

Näytelmä nauraa kaikille ja kaikelle, ja onkii samalla salakavalasti esille vakavia kysymyksiä maailmojen ja ihmisen syvyyksistä. Jos nämä kysymykset haluaa kohdata, on oltava valmis sietämään muutaman Richterin vavahtelua.

Esityksen lipunmyynti ja esityskalenteri osoitteessa www.tiketti.fi/teatterisirkussuosalo

TIEDOT
Ikäraja: Ei ikärajaa.
Kesto: noin 2 tuntia sisältäen väliajan.
Numeroimattomat istumapaikat.
Ovet ja lipuntarkastus avataan puoli tuntia ennen esitystä.
Ei narikkaa, vaatteet voi ottaa mukaan telttaan.
Tapahtuman yhteydessä toimii kahvila.