Siirry sisältöön
Kartta

Voi Luoja! on suorasanainen komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä kahden yksilön välillä. Vuonna 2020 ensi-iltansa saanut esitys vierailee syksyllä 2024 osana Teatteri Sirkus Suosalon Komeljanttarit kiertää taas! -kiertuetta Tampereella Tahmelan uimarannalla. Näytelmä alkaa, kun itse Jumala hakeutuu mielenterveysongelmien vuoksi hoitoon.

Jumala (Martti Suosalo) on ahdistuksen ja epäuskon vallassa: hän tarvitsee terapiaa. Psykoterapeuttina toimivan yksinhuoltajan Ellan (Sanna-Kaisa Palo) elämä ei myöskään ole taivaallisen ihanaa. Hän on moderni, akateemisesti koulutettu ihminen, joka ei usko Jumalaan. Jumalan on taas vaikea uskoa ihmiseen. Potilassuhde on siis perin haastava; lopulta on hyvin epäselvää, kuka terapoi ja ketä.

Esitys sinkoilee tämän hetken maailmasta Raamatun tapahtumiin ja takaisin. Elämän peruskysymykset ovat olleet samat viimeiset 6000 vuotta. Kumpi on sekopäisempi: Jumala vai ihminen? Saako tälle edes nauraa?

Israelilaisen näytelmäkirjailijan Anat Govin (Oh my God) näytelmässä käsitellään koko länsimaisen ihmisen alitajunta. Esityksen ohjaajan Taru Mäkelän sanoin: “Vanhan testamentin sisältöjen kautta uiskentelemme länsimaisen ihmisen historiassa, mielikuviemme peruspalikoissa.” Suosalon ja Palon suoritus imaisee katsojan mukaan kokemukseen, jossa riittää tummasävyistä huumoria.

Teatteri Sirkus Suosalon tiivistunnelmaisessa sirkusteltassa esitettynä Jumalan ja terapeutin välinen keskustelu saa aivan uudella tavalla yksityisen tunnelman!

TIEDOT
Ikäraja: Ei ikärajaa. Suositeltu ikäraja 12 vuotta.
Kesto: noin 2 tuntia 20 minuuttia, sisältäen 20 minuutin väliajan.
Numeroimattomat istumapaikat.
Ovet ja lipuntarkastus avataan puoli tuntia ennen esitystä.
Ei narikkaa, vaatteet voi ottaa mukaan telttaan.
Tapahtuman yhteydessä toimii kahvila.