Siirry sisältöön

Riitta Korpela ja Ti-Ti Nalleperhe joulukiertueella ”Ti-Ti Nalle -konsertti, Joulutontun tarina” 11.11.-17.12.2023

Suomalaislapsia yli kolmekymmentä vuotta ihastuttanut Riita Korpela ja Ti-Ti Nalleperhe lähtevät yli 20 suomalaispaikkakuntaa kattavalle ”Joulutontun tarina” -konserttikiertueelle.

Ti-Ti Nalle, Joulutontun tarina -konsertti on musiikkiteatteria koko perheelle. Keskiössä on suomalaislapsia yli kolmenkymmentä vuotta ihastuttanut Riitta Korpela yhdessä Ti-Ti Nalleperheen kanssa. Tämän vuoden konsertissa on aivan uusi käsikirjoitus iloisine lauluineen, tansseineen unohtamatta joulun tunnelmaa Hirsimetsässä.
Konserttien lavasteilla, ääni- ja valoefekteillä luodaan visuaalinen ja satumainen oma maailmansa, mihin lasten on helppo uppoutua.

JOULUTONTUN TARINA:

Nalletalossa valmistaudutaan jouluun! Ti-Ri Vauva tepsuttelee iso tutti suussaan ja yöpuku kainalossaan pitkin poikin taloa, Trioli tekee kärrynpyöriä…sataa ensilumi! Mitä ihmettä tapahtuu Nallejen kodissa? Hirsimetsässä on taikaa! Joulutonttu taapertaa nalleperheen joulun odotukseen aivan yllättäen. Miksi joulutonttu tulee juuri Ti-Ti Nallen luokse? Lähde mukaan Nalleperheen ikimuistoiseen talven juhlaan!

Käsikirjoitus ja koreografia: Riitta Korpela
Ääni- ja valosuunnittelu: Onni Toppila
Tuotanto: Ti-Ti Tuotanto Oy 2023

Soveltuu kaiken ikäisille!
Kesto noin 60 min + halimiset salin aulassa

Ti-Ti Nalleperheen historiaa

Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Riitta Korpela on koulutukseltaan lastentarhanopettaja. Edelleen intohimoisesti työhönsä suhtautuva nainen on valmistunut myös musiikkileikkikoulunopettajaksi Helsingin Sibelius-Akatemiasta, jossa opiskellessaan tuli luoneeksi pohjan Ti-Ti Nalle -perheelle. Nykyään jo kahdeksanhenkisestä nalleperheestä ensimmäisenä päivänvalon näki Ti-Ti Nalle, joka syntyi Riitan pyydettyä äitiään virkkaamaan pienen nallen opetuskäyttöä varten. Pitäessään opiskeluihin liittyvää näytetuntia, havaitsi Riitta nallen monikäyttöisyyden ja pohja Ti-Ti Nalle –perheen suosiolle oli luotu. Suuren yleisön tietoisuuteen Ti-Ti Nallen perhe nousi esiintyessään liki kymmenen vuoden ajan Pikku Kakkosessa. Sittemmin lukuisat cd-levyt, dvd:t ja kiertueet ovat kasvattaneet Ti-Ti Nallen yleisökuntaa.

Musiikkipedagogiikka on tärkeä osa Ti-Ti Nallen suosiota. Helposti lähestyttävän nalleperheen eri hahmojen avulla Riitta kertoo tarinoita ja suurin osa kappaleista on sellaisia, että ne herättävät keskustelua ja opettavat lapsille tärkeitä arkisia taitoja. Jokaisella nallella on myös oma rytmimaailmansa, joten nalleperheen avulla on mahdollista opiskella myös musiikinteorian alkeita. Jo yli kolmekymmentä vuotta yhtäjaksoisesti toiminut Ti-Ti Nalle –perhe on ainutlaatuinen ilmiö suomalaisessa perhekulttuurissa. Syksyllä 2022 Tampereen alueella aloitti Ti-Ti Nallen luova musiikki-ja esiintymiskoulu yhteistyössä Norlandia Päiväkotien sekä Viola-Kotiyhdistyksen kanssa, missä myös ikäihmiset saavat toteuttaa itseään yhdessä lasten kanssa.

Perhelippu myydään 4 lipun ryhmissä. Jos perheessä on esim 5 henkilöä ostetaan perhelippu + peruslippu. Avustajaliput vain Lippu.fin myyntipisteistä.
Alle 1-vuotiaat pääsevät sylissä ilmaiseksi konsertteihin.