Siirry sisältöön

Pianisti Timo Alakotila ja haitaristi Johanna Juhola esiintyvät G Livelab Tampereella duokokoonpanolla. Illan avaa harmonikkataiteilija Tuulikki Bartosik, ja luvassa on lisäksi yhteisiäkin ohjelmanumeroita tältä taitavalta kolmikolta.

HUOM! Aiemmin myynnissä ollut konsertti Esko Järvelä & Roger Tallroth + Tuulikki Bartosik & Teija Niku on jouduttu jakamaan kahtia aikataulusyistä. Tuulikki Bartosik esiintyy Johanna Juholan ja Timo Alakotilan kanssa G Livelabissa 18.5.2022, kun taas Esko Järvelä, Roger Tallroth sekä Teija Niku esiintyvät G Livelabissa 5.10.2022.

Johanna Juhola (haitarit) ja Timo Alakotila (piano) ovat duokokoonpanossaan valinneet syventymisaiheekseen pelimannimusiikin improvisaatiomahdollisuudet. Idea kumpuaa jazzmusiikin improvisaatioperinteen siirtämisestä pelimannimusiikin käyttöön. Ohjelmisto on Timon ja Johannan säveltämää perinnemusiikista ponnistavaa, mutta kappaleen ja tilanteen mukaan eri musiikillisiin suuntiin rönsyilevää fuusiota.

Timo on maamme kansanmusiikin tärkeimpiä uudistajia ja suunnannäyttäjiä. Hän on mukana yli kahdellasadalla äänitteellä muusikkona, säveltäjänä tai tuottajana. Hän on erittäin kysytty yhteistyökumppani niin säveltäjänä, muusikkona kuin opettajanakin. Timon laaja sävellystuotanto kattaa niin soolosävellyksiä, kamarimusiikkia kuin konserttoja ja sinfonioitakin.

Johanna on uudistanut mielikuvaa harmonikasta soittimena ja häntä on kutsuttu mm. harmonikan supersankariksi ja tangon kurittomaksi uudistajaksi. Omaperäinen musiikillinen tuotanto ja yhteistyö niin klassisen kuin jazz- ja konemusiikinkin huippunimien kanssa on tehnyt Johannan tunnetuksi varsinkin maamme rajojen ulkopuolella.

Tuulikki Bartosik on yksi Viron kansainvälisesti tunnetuimmista muusikoista. Harmonikkataiteilija ja säveltäjä  Bartosikin välitön ja improvisoiva esiintyminen vakuuttaa yhtä hyvin sinfoniaorkesterin solistina kuin intiimissä soolokonsertissa. Hänen musiikkinsa on kevyttä, kekseliästä ja raikasta,  uutta musiikkia vanhoista skandinaavisista ja ugrilaisista aineksista.  Inspiraationsa Bartosik ammentaa juuriltaan Etelä-Viron Võrumaalta, mutta yhteistyöprojektit kuljettavat häntä ympäri maailmaa.

Keikka toteutetaan yhteistyössä Viron suurlähetystön kanssa.