Siirry sisältöön
Kartta

Populaarimusiikin maailmassa ei ole montakaan 60-luvulla aloittanutta yhtyettä, joka vieläkin esiintyy ja levyttää lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan.
Vuonna1964 helsinkiläisistä koulupojista perustettu Topmost – yhtye toimii vieläkin viiden alkuperäisjäsenen voimin: Gugi Kokljuschkin, Harri Saksala, Eero Lupari, Holle Holopainen ja Kisu Jernström. Kuudes Topmost, Poku Tarkkonen menehtyi vuonna 2007 ja hänen tilalleen tuli vuonna 2004 kosketinsoittaja Tommi Lindell.

Topmost oli vuosina 1966-67 Suomen suosituin popyhtye. Se teki kuusi singleä ja yhden albumin, kiersi myös Tanskassa ja Ruotsissa sellaisella menestyksellä, että ruotsalainen iltapäivälehti Expressen äityi kehumaan: Topmost on suurin sensaatio sitten Beatlesin!

Topmostin suosio perustui tuoreimpien pophittien esittämiseen, puhtaaseen stemmalauluun sekä rhythm and blues- ja soulmusiikin hallitsemiseen. Nuoret soittajat olivat myös tyttöjen mieleen, tätä edesauttoi huoliteltu pukeutuminen ja esiintymisasut ostettiin tietenkin Tukholman sen ajan huippuvaatekaupoista.
Yhtyeen 60-luvun hittejä olivat Merisairaat kasvot, Näen Mustaa Vain ja Hän sinut jättää. Singlet nousivat listoille ja saavuttivat suuren suosion. Yhtyeen tuorein single on Hold Me vuodelta 2019 ja yhtyeen koko levytetty tuotanto löytyy kokooma-cd:ltä Topmost Years (2012).

Vuosi 2024 on Topmostin juhlavuosi: 60 vuotta musiikintekoa!