Siirry sisältöön

Illan aikana näemme maistiaisia uudesta sarjasta ja toimittaja Mira Eskelisen henkilöhaastattelun.

Seitsemänosainen Trans Power! -sarja tuo esille uusia näkökulmia ja ääniä trans-aiheista, jotka ovat jääneet huomiotta valtamediassa. Sarjan keskiössä ovat syvälliset keskustelut, omaehtoinen tekeminen ja uudenlaiset näkökulmat. Trans Power! -sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella syvennytään Sumun, Amin, Tanjan, Stinan, Elian, Tanelin, Eelin ja Valon tarinoihin. Toimittajana Eskelinen on halunnut luoda tilan haastateltavilleen kertoa tarinansa omaehtoisesti, ilman tarvetta sopeutua cis-keskeisen yhteiskunnan vaatimiin muotteihin.

Mira Aurelia Eskelinen on häpeilemättömän queer esiintyjä, kirjailija ja kulttuurituottaja, joka haluaa töillänsä purkaa ja laajentaa queer- ja transnarratiiveja, ja karnevalisoida yhteiskuntamme kalkkiutuneita sukupuolikäsityksiä. Eskelinen on erityisen kiinnostunut aikamatkustuksesta, hetkellisistä utopioista sekä trans-seksin maailmaa muuttavasta voimasta.

Tuottajana ja kuraattorina Eskelinen luo tiloja queer-taiteilijoille tuoda tarinoitansa esiin omaehtoisesti, ilman tarvetta sopeutua cis-keskeisen yhteiskunnan vaatimiin muotteihin. Hän on yksi palkitun ja Kansallisteatterin päänäyttämölläkin vierailleen Punch Up! -klubin perustajista.