Siirry sisältöön
Kartta

Ukrainalaisia tansseja ja lauluja Karpaateilta kasakka-Ukrainaan.

Tapahtumaan voi ostaa normaalin tai lahjoituslipun, jonka hinnasta puolet käytetään Ukrainan humanitaariseen tukemiseen. Aiemmin tapahtuman esiintyjäksi ilmoitettu Volyn ei ole voinut sotatilan vuoksi kiertää Ukrainan ulkopuolella.

Ukrainalainen kansallinen tanssi- ja lauluyhtye Gutsulia on vuonna 1939 perustettu ryhmä. Se on yksi Ukrainan tunnetuimmista laulu- ja tanssiryhmistä ja myös maan ainoa yhtye, joka on järjestänyt yli 12000 konserttia taiteellisen toimintansa aikana. He ovat kiertäneet menestyksekkäästi maailmaa yleisön suosionosoituksin.

Yhtyeen konserttiohjelma esittelee ukrainalaisia kansantansseja Ukrainan eri alueilta. Sytyttävät Bukovinan ja Volynian tanssit muuttuvat kasakkakilpailuiksi, jotka ovat täynnä erilaisia temppuja. Lyyristen naistanssisävellysten sujuvat ja synkronisesti hiotut liikkeet heijastavat Keski- ja Itä-Ukrainan perinteitä.

Erillinen osa konserttiohjelmaa on Karpaateilla sijaitsevan Länsi-Ukrainan alueen Gutsulian alueen tanssit (Gutsulit ovat pääosin Ukrainan Karpaattien vuoristoseudulla elävä itäslaavilainen etninen ryhmä). Yhtyeen esitystavassa on kokonainen paletti gutsulien koreografista ja laulullista perintöä. Jokaisessa yhtyeen ohjelmiston tanssissa on runsaasti fantastisia temppuja, pienimpiin yksityiskohtiin asti hiottuja liikkeitä ja ylellisiä pukuja. Värikkään lisän Gutsulian tanssiohjelmaan tuo laulaja Larysa Borysenkon esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia lauluja. Larysa Borysenko on ennen kaikkea luova persoona ja laulajana ammattilainen.

Konserttiohjelmassa, jonka Gutsulia esittää Suomen kiertueellaan, on ensi talvena mukana 9 taiteilijaa. Häikäiseviä ja ilmeikkäitä liikkeitä, virtuoosihyppyjä, salamannopeita kiertoja ja vertaansa vailla olevia tanssien dynamiikan muutoksia – tämä on ainutlaatuinen värin, energian ja taiteellisuuden liitto.