Vapriikinraitin avajaiset - Visit Tampere

Vapriikinraitin avajaiset

Vapriikinraitti on jalankulkuyhteys ja näköalareitti Tammerkosken itäpartaalla. Raitin pohjoinen osa museokeskus Vapriikin kohdalla avautui 2014. Nyt myös reitin eteläpää on saatu valmiiksi. Kaikille avoimia avajaisia vietetään tiistaina 30.4. kello 15–17.

Raitin avajaiset alkavat Työnpuistosta. Museokeskus Vapriikkiin on vapaa pääsy avajaisten ajan. Dracula-näyttelyyn normaali pääsymaksu. 

Vapriikinraitti sisältyy Viiden tähden keskusta, Tampereen keskustan kehittämisohjelman järveltä järvelle -teemaan eli Näsijärveä, Pyhäjärveä ja Tammerkoskea myötäilevään katkeamattomaan rantareittiin. Raitti on sillake, joka kulkee Tammerkosken vesialueen päällä. Se on kiinnitetty ankkuripultein kosken reunamuureihin. Sillake on teräskonsolirakenteinen ja siinä on puukansi. Valaistus ja toteutus on tehty kulttuuriympäristöön sopivalla tavalla. Historiallinen portti on säilytetty ja kunnostettu ja Työnpuiston aluetta on laajennettu kosken päälle tehdyllä terassilla.

Tammerkosken teollisuusmaisema on yksi Suomen kansallismaisemista. Siihen kuuluu olennaisena osana entiset Tampellan pellavatehtaan rakennukset sekä koskimaisema. Raitti on avoinna Vapriikin avoinnaoloaikoina toukokuusta elokuuhun.

Lisää tietoa:
Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, puh. 050 5646637
Viestintäsuunnittelija Tähtitalvikki Poikajärvi, puh. 050 3211189

30.04.2019 15:00-17:00
Työnpuisto, Lapintie, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Punatiilinen perintö
Kaupunki & kulttuuri

Punatiilinen perintö

Tampereen keskustan vanhat punatiilirakennukset muistuttavat vanhoista ajoista.
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää