XXIV Mäntän kuvataideviikot - Ihmisen aika - Visit Tampere

XXIV Mäntän kuvataideviikot – Ihmisen aika

Mäntän kuvataideviikot on Suomen laajin nykytaiteen kesänäyttely. Vuosittain vaihtuva kuraattori takaa sen, että näyttelymme poimii aina tuoreen kattauksen kotimaisen nykytaiteen rikkaasta kentästä. Useasti palkittu Mäntän kuvataideviikot on ammattilaisten arvostama ja suuren yleisön suosima vierailukohde. Löydät vakituiset näyttelytilamme Pekilosta Mäntän keskustasta.

 

XXIV Kuvataideviikkojen teemana on Ihmisen aika. Näyttely kysyy, mitä tapahtuu, kun ihminen hallitsee maata ja luonnonvaroja? Näyttely pohtii yli 50 nykytaiteilijan voimin sitä, mitä tapahtuu, kun ihminen hallitsee maata ja luonnonvaroja? Monet XXIV Mäntän kuvataideviikoille kutsutuista taiteilijoista monet pohtivat ekologiaa ja luonnon tilaa. Osaa taiteilijoista yhdistää Lappi ja pohjoinen ulottuvuus. Luvassa ei kuitenkaan ole pelkkä ympäristönäyttely. Taiteilijat tutkivat ihmisen vaikutusta ympäristöönsä monin tavoin: uskonnon, politiikan, ihmissuhteiden tai vaikka eläinten näkökulmasta.

 

Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2019 kuraattori on Marja Helander. Helander on saamelainen valokuva- ja videotaiteilija sekä elokuvaohjaaja, jonka juuret ovat Helsingissä ja Utsjoella.

 

Mäntän kuvataideviikkojen päänäyttelytila Pekilo on avoinna 16.6.-1.9.2019 joka päivä (myös juhannuksena) klo 10.00-18.00.

 

Kätevä ja edullinen Serlachius-bussi liikennöi Tampereen ja Mänttä-Vilppulan välillä kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä.

 

Kuva: Riikka Vaahtera

16.06.2019 10:00
Tehtaankatu 21, Mänttä-Vilppula

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää