Siirry sisältöön
Kartta

Yhteen piirretyt -näyttelyssä esiteltävä taide kuvaa sitä, miten nuoret pakolaiset rakentavat uutta elämäänsä Suomessa, Norjassa ja Skotlannissa. Taiteilijat ovat hakeneet turvapaikkaa uusista kotimaistaan alaikäisinä yksin, ilman perheitään. Moni heistä tuli vuoden 2015 tienoilla. Nyt, nuorina aikuisina, he ovat oppineet elämään uudessa yhteiskunnassa, uudella kielellä ja yhdessä uusien ihmisten kanssa. Taidetta yhdistävä teema on se, miten nuoret ovat rakentaneet omaa hyvinvointiaan suhteessa muihin ihmisiin.

Näyttely pohjautuu kansainväliseen NordForskin rahoittamaan tutkimushankkeeseen ’Yhteen piirretyt’ (’Drawing Together’). Projektin nimi kuvaa tavoitettamme yhdistää ihmisiä. Olemme työskennelleet nuorten pakolaisten, heidän läheistensä, tutkijoiden, taiteilijoiden ja taideterapeuttien kanssa kolmen vuoden ajan tutkimuksen ja taiteen keinoin. Näyttelyssä esiteltävät alkuperäiset taideteokset, valokuvat ja videot kuvaavat nuorten mietteitä turvasta, toivosta, kuulumisesta ja menestyksestä. Kokonaisuutena teokset ovat muistutus siitä, miten nuoret pakolaiset rikastuttavat monimuotoista yhteiskuntaamme.

Yhteen piirretyt -näyttely 18.3.-12.4.2024
ma-pe klo 7.00–20.00, la klo 8.00–15.00
Tampereen yliopiston päätalo, Kalevankatu 4, 33100 Tampere

Yhteen piirretyt- projekti on rahoitettu NordForskilla (2020-2024). Lisätietoja löydät projektin verkkosivuilta: https://www.drawingtogetherproject.org/

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nick Haswell, nicholas.haswell@tuni.fi