Siirry sisältöön

Koreografian lähtökohtana toimii Anna Retulaisen maalaukset ja kysymys, milloin voi ajatella vain maalausta, eikä mitä se esittää? Vapaavarsi otti tämän Retulaisen esittämän haasteen vastaan sukeltamalla näyttelyn maalauksiin rohkeasti yksilöllisillä sooloilla. Juuri kuvataiteilijan uskallus on kiehtonut Hämäläistä: ”Olen aina ihaillut kuvataiteilijoiden rohkeutta. He luovat taidetta, miten se heistä tulee, eivätkä kysele! Olen joskus jopa hieman kateellinen tuosta pelottomasta inspiraation voimasta.”

Tanssiryhmä Vapaavarsi on esiintynyt Sara Hildénin taidemuseossa lukuisia kertoja. Museon kiehtovat näyttelyt ja näyttelysalien avara tila mahdollistavat liikkeen. Hämäläisellä on lämpimiä muistoja museossa esiintymisestä: ”Rakastan Sara Hildénin taidemuseota yli kaiken, ja minulla on pitkä yhteinen historia museon kanssa. Jo museon perustamisvuonna 1979 tanssin täällä Tanssiteatteri Mobitan riveissä. Silloinen museonjohtaja Timo Vuorikoski otti meidät aina avosylin vastaan ja se sama tunnelma on säilynyt sen jälkeistenkin vuosikymmenten aikana.”

Koreografi Marjo Hämäläinen on yhteisötanssitaiteilija, joka työskentelee erilaisissa ympäristöissä koreografia-, opetus- ja tanssitehtävissä. Esitystä tukee Pirkanmaan Tanssin Keskus ry.