Siirry sisältöön

Yona saapuu Tampere Filharmonian vieraaksi syyskuussa. Konsertissa kuullaan myös muutamia valittuja paloja artistin muusta tuotannosta. Konsertin kapellimestarina toimii Jonas Rannila.

Tampere-talon konsertti on kolmas kerta, kun artisti esittää ’Uni johon herään’-albumin livenä sinfoniaorkesterin kanssa. Hurmiollinen ensiesitys nähtiin marraskuussa 2021 loppuunmyydyllä Musiikkitalolla.

Yona on todellinen oman tiensä kulkija. Valovoimaisen laulaja-lauluntekijän debyyttialbumi ’Pilvet liikkuu, minä en’ ilmestyi vuonna 2010 ja toi hänelle Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon. Yhteensä kahdeksan studioalbumia julkaissut ja lukuisten muiden artistien levyillä vieraillut kameleonttimainen artisti leikittelee taidokkaasti musiikin ja lyriikan eri genreillä luoden ajatonta, eklektistä poptaidetta. Tulevalla Vain elämää -kaudella nähtävä monilahjakas Yona palkittiin toukokuussa Emma Gaalassa ’Kriitikoiden valinta’ -pystillä sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla.

”Uni johon herään” on erityisen tunnelmallinen teos, joka on vaatinut toteuttajiltaan vahvan vision, rohkeutta ja luovaa hulluutta. Vahva tarina välittyy kuulijalleen poikkeuksellisen avoimina ja riisuttuina sanoituksina. Yonan herkkyys, sielukkuus, intohimo ja taiteilijuus puhkeavat ennenkuulumattomiin ulottuvuuksiin Tapiola Sinfoniettan rinnalla.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.
Tuotanto Tampere-talo, Tampere Filharmonia & All Day Agency