Visit Tampere on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland –ohjelmassa - Visit Tampere

Visit Tampere on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland –ohjelmassa

11.06.2020

Visit Tampere on destinaationa mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland –ohjelmassa ja koordinoi destinaatiohakua sekä kehitystyötä Tampereen ja Pirkanmaan osalta. Kesän ja syksyn aikana alueellista kestävän matkailun kehityspolkua lähdetään viemään eteenpäin yhdessä kumppaniverkoston kanssa. Ohjelma on nyt pilottivaiheen jälkeen auennut kaikille toimijoille ja ensimmäiset yritykset ovat saaneet oman STF-merkin

Sustainable Travel Finland on ensisijaisesti kansainväliseen kestävän matkailun markkinointiin tarkoitettu yhteinen merkki ja työkalu. Tästä syystä myös Visit Tampereen destinaatiohaku ja kehitystyö painottuu kansainvälisiin markkinointikärkiimme: saunaan, järviin ja luontoon sekä kestäviin kaupunkielämyksiin.

Destinaationa Sustainable Travel Finland –statuksen saavuttaminen on pitkäjänteinen ja laajaa alueellista yhteistyötä edellyttävä prosessi. Keskeisenä kriteerinä on, että yli puolet alueen kansainvälisesti suuntautuneesta matkailuyritysverkostosta saa oman STF-merkin.

Jokainen yritys hakee itse STF-merkin, mutta kehityspolku sen saamiseksi on yhteinen. Autamme yrityksiä sen kulkemisessa kaikin mahdollisin tavoin ja rakennamme entistä vahvempaa markkinointiviestiä alueen matkailun edistämiseen.

 

Vastuullisuusvalmennuksia kumppanuusverkostolle 

 

Ensiaskeleena Visit Tampere järjestää syyskuussa neljän koulutuskerran sarjan STF-vastuullisuusvalmennuksia kumppanuusverkoston yrityksille. Valmennusten aikana käsitellään paitsi vastuullista matkailua yleensä, käydään myös läpi STF-ohjelman askelkuviot ja tutustutaan ohjelman työkaluihin ja materiaaleihin, jotta yritysten olisi helpompi edetä ohjelmassa itsenäisesti. Lisäksi valmennuksen aikana pohditaan vastuullisen viestinnän ominaisuuksia ja arvojen ja vastuullisuuden toteuttamista yritystoiminnan arjessa.

Valmennukset toteutetaan sekä verkko- että lähitoteutuksina. Koulutuspäivät ovat 2.9., 16.9. ja 29.9. Kutsut ja tarkempi aikataulu lähetetään yrityksille elokuun alkupäivinä. Kumppanuusverkoston yrityksille valmennukset ovat maksuttomia.

 

Tutustu ja aloita oma STF-polku

Lisätietoa matkajärjestäjille

Lisää luettavaa

01.07.2020
Poikkeuksellisen kevään jälkeen kotimaanmatkailu houkuttelee suomalaisia, ja tamperelaisten majoituspaikkojen käyttöaste oli kesäkuun lopussa korkeampi kuin Suomessa keskimäärin.
25.06.2020
Tampere ja 19 Pirkanmaan kuntaa jatkavat toiseen vaiheeseen kilpailussa Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 tittelistä. Myös muut Suomen hakijat, Oulu ja Savonlinna, jatkavat toiselle kierrokselle.
18.06.2020
Tule kokeilemaan Näsijärvireitille suunniteltuja uusia laivareissun ja pyöräretken yhdistäviä lähimatkailupalveluita!