Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Teatterisyksy 2020

19.11.2020

Tamperetta ei ihan suotta kehuta Suomen Teatteripääkaupungiksi, valikoimaa löytyy tänäkin syksynä varmasti jokaiseen makuun. Syksy tuo tullessaan näyttämöille muun muassa suurmusikaaleja, rikostarinoita, draamaa ja komediaa – turvallisesti. Ota tästä talteen parhaat tärpit ja valmistaudu säkenöivään syksyyn!


Tutustuthan teattereiden turvallisuuskäytäntöihin suoraan teattereiden omilta sivuilta.

 

Tampereen Teatteri

Syksyllä Tampereen Teatterissa nähdään viisi ensi-iltaa sekä useita kiinnostavia vierailuesityksiä. Antti Reini tähdittää yhdessä teatterin omien tähtien lisäksi Agatha Christien timanttista murhamysteeriä Eikä yksikään pelastunut, joka saa ensi-illan 15.10. päänäyttämöllä. Peter Pan menee pieleen tarttuu klassikkoon ja tarjoaa ratkiriemukkaan seikkailun mikä-mikä-maahan, joka saa ensi-iltansa Suomessa 9.9. päänäyttämöllä. Pauliina Rauhalan uusimpaan romaaniin perustuva Synninkantajat on kertomus sisäänpäin kääntyvästä yhteisöstä. Kantaesitys 2.9. Frenckell-näyttämöllä. Kuka pelkää Virginia Woolfia? -näytelmässä pääset jatkoille Marthan ja Georgen luokse. Edward Albeen häikäisevä avioliittodraama kertoo valtapeleistä ja unelmista, rakkaudesta ja riippuvuudesta; siitä kaikesta mistä parisuhteet on tehty. Ensi-ilta 21.10. Frenckell-näyttämöllä. 28.10. kantaesityksensä saa Joutsenlauluni, joka on Aliisa Pulkkisen uusi yhden naisen näytelmä. Näytelmä on näyttelijätär Ainoilonan hauska ja haikea kuolinsiivous. Näyttelijän työ teatterissa on hetken henkäys, siitä ei jää mitään jäljelle. Paitsi Ainoilonasta jää… Katso koko ohjelmisto Tampereen Teatterin sivuilta.

 

Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterin syksy 2020 on kaunis ja vahva. Alkavalla teatterikaudella nähdään yksitoista ensi-iltaa. Suurella näyttämöllä syyskuussa saa ensi-iltansa kaksi musikaalia. Shakespearin klassikko Hamlet nähdään Suomessa ensikertaa rock-musikaalina. Kaksoisensi-iltansa 3.9. sekä 5.9. saava musikaali on visuaalisesti ja musiikillisesti taidokas tuotanto täynnä vaativan herkullisia rooleja. Toinen ensi-iltansa saava huippumusikaali on jo kauan Tampereelle odotettu Kinky Boots! Pop-ikoni Cyndi Lauperin säveltämä musikaali juhlistaa erilaisuutta, ystävyyttä ja ennakkoluulojen voittamista. Ensi-ilta 24.9. Suurella näyttämöllä nähdään lisäksi 7.10. alkaen Espoon Kaupunginteatterin ja TTT:n yhteistuotanto Voi Luoja! (Oh My God). Martti Suosalo on Jumala, joka menee terapeutin, Sanna-Kaisa Palo, vastaanotolle. Esityksiä on syksyn mittaan vain kolme. Eino Salmelaisen näyttämöllä on luvassa uusi Mielensäpahoittaja, Sirkku Peltolan sovitus Ikiliikkujasta sekä talouden dramaattisia heilahduksia avaava Lehman-trilogia. Lisäksi teatterin syksyssä on tuttuun tapaan luvassa stand uppia, keikkoja sekä näytelmiä Kellateatterissa ja TTT-klubin näyttämöllä.  TTT:n syksyn ohjelmisto kokonaisuudessaan löytyy täältä.

 

Ahaa Teatteri

Lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut Ahaa Teatteri tuo lavalle syksyllä kaksi uutta esitystä. Ensi-iltansa 8.9. saa Stars-popmusikaali, jossa neljä ennestään toisilleen tuntematonta nuorta perustavat bändin nimeltä Stars. He opettelevat soittamaan yhdessä, unelmoiden tähtiloisteesta. Toinen ensi-ilta nähdään 14.11. Suuri IH-A- HAA, joka on hirnahdus saduille ja eläimille ja meille kaikille eläimellisille tyypeille. Katso syksyn ohjelmisto täältä.

 

Tanssiteatteri MD

Tanssiteatteri MD:n ohjelmistossa nähdään syksyllä monia tuttuja hahmoja. Aivan perheen pienimmille suunnattu Santeri Sammakon seikkailut nähdään lavoilla elo-syyskuussa. Pikku Kakkosesta tuttu Ystäväni Pikku Pörriäinen tanssahtelee lavoille 14.11. alkaen ja lisäksi Muumilaakson hahmot nähdään joulukuussa esityksessä Tanssiva Muumilaakso. Ensi-ilta 16.12. Katso koko ohjelmisto MD:n sivuilta.

 

Teatteri Mukamas

Teatteri Mukamas on vuonna 1979 perustettu tamperelainen ammattinukketeatteri, jonka esitykset saavat useimmiten innoituksensa saduista. Nuket, näyttelijät, varjot, elävä musiikki ja modernit nukketeatteritekniikat yhdistyvät kiehtovasti teatterin esityksissä. Uusintaensi-illassa 30.10. nähdään koko perheen nukketeatteriesitys Hiirulainen sirkuksessa. Suositussa koko perheen esityksessä Hiirulainen joutuu yllättäen sirkukseen, jollaista paikkaa hän ei olisi voinut kuvitella olevan olemassakaan. Mitä sirkuksen uinuva tirehtööri tuumaa nähdessään Hiirulaisen? Ja mitä tapahtuu kun taikasauva ei toimi niin kuin ennen? Joulukuussa koko perhe pääsee tunnelmoimaan Joulu on jo ovella ja Jouluyö -esitysten mukana. Koko ohjelmiston näet täältä.

 

Komediateatteri

Komediateatterin syksyn ensi-illoissa nähdään neljä uutuutta. 3.9. ensi-illan saa Sirkku Peltolan käsikirjoittama ja ohjaama komedia Mummun saappaissa soi fox, joka kertoo suomalaisen perusperheen arjesta – ongelmineen kaikkineen. Pertti Jarlan luoma sarjakuvamaailma Fingerpori saapuu Komediateatterin lavoille 9.10. Tapaa kaikki tutut hahmot Heimo-Vesasta Rivo-Riittaan veret seisauttavassa komediassa! Suomen historiaa pääsee syksyllä kokemaan Koiramäen silmin Koiramäen Suomen historia -esityksessä. Mauri Kunnaksen lumoava maailma vie 1500-luvulta 1800-luvun alkuun tutustuen eri aikojen suurmiehiin ja naisiin. Ensi-ilta 24.10. Iki-ihana Ti-Ti Nalle tuo joulutarinansa Komediateatterin lavalle joulukuussa. Mukana myös paljon Hirsimetsän asukkaita sekä tietenkin itse joulupukki! Ti-Ti Nallen joulutarinan ensi-ilta 2.12. Katso koko Tampereen Komediateatterin ohjelmisto täältä.

 

Suomen Musiikkiteatteri

Musiikkiteatterissa nähdään syksyllä jo alkuvuodesta ensi-iltansa saanut huikea musikaali Viidestoista yö, jossa tehdään aikamatka legendaarisen muusikon, Juice Leskisen maailmaan. Juicea on pidetty suomalaisen rock-musiikin isähahmona ja Manserockin luojana. Esitykset Tampereella syksyllä alkaen 12.9. Vasara ja Nauloja sekä Show Must Go On nähdään vielä kahdesti Tampereella syksyllä ja Kirka-musikaali Hetki Lyö kerran. Teatteri esiintyy ympäri Suomea, joten kannattaa tarkistaa esityskalenterista myös esiintymispaikka.

 

Teatteri Siperia

Teatteri Siperian syksyn ensi-illassa nähdään Marika Heiskasen ja Tuukka Huttusen käsikirjoittama Vähemmän ihminen. Esitys käsittelee vihaa, joka pohjautuu suvaitsemattomuuteen. Näytelmä saa ensi-iltansa 3.11., Ratinan kauppakeskuksessa. Katso ohjelmisto teatterin omilta sivuilta.

 

Teatteri Telakka

Syksyn pääohjelmistossa nähdään ensi-illassa Syd Barrett. Syd Barrett perusti Pink Floyd -yhtyeen 1966 ja kirjoitti lähes kaikki bändin kappaleet kunnes sai vuoden 1967 lopulla potkut omituisen käytöksen ja yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Teatteri Telakan hiljainen ja pieni rock-näytelmä Syd Barrett rakentuu Syd Barrettin kappaleiden ympärille, joita näytelmässä esittää Syd Barrettin roolissa muusikko Janne Laurila. Ensi-ilta 29.9. Lisäksi Teatteri Telakka pilotoi syksyllä 2020 kansainvälisen Telakka Open Border -festivaalin, joka järjestetään ensi kertaa lokakuussa 23.-25.10. Festivaali esittelee pienten riippumattomien teatterien ja työryhmien esityksiä kaikkialta maailmasta. Festivaalilla on vaihtuva kohdemaa ja tänä vuonna se on Viro. Katso Teatteri Telakan esityskalenteri täältä.

 

Tampereella on myös monia pienempiä teatteriproduktioita, improvisaatioteatteria ja muuta – kannattaa siis katsastaa myös tapahtumakalenterimme.