Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Brunssille!

Tampereen brunssivalikoima ei jätä ketään nälkäiseksi!

Suomalaisia makuja

Henriksissä kohtaa uusi ja vanha, uudet trendit ja nuorekas henkilökunta yhdistettynä klassiseen miljööhön ja aitoihin makuihin. Henriksin lauantaibrunssi sisältää herkullisen alkuruokalautasen sekä pää- että jälkiruoan pöytiin tarjoiltuna. Etukäteen tilattuna brunssin saa myös noudettuna mukaan.

Pyymäen Oman bistrohenkinen viikonloppubrunssi tarjoillaan pöytiin ja ruoan kumppaniksi kaadetaan viiniä. Pyymäen Oman brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-14.

Hella ja Huone tarjoilee muutaman kerran kaudessa perinneruokabrunssia. Se on kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille, joka on ammoisista ajoista lähtien tuonut lautaselle järvien ja metsien antimet. Brunssilla syödään intohimolla valmistettua perinteikästä lähiruokaa. 

Kansainvälisiä makuja

Sunnuntai on Muusassa brunssipäivä. Välimeren, Lähi-idän ja pohjoisafrikkalaisen keittiön henki yhdistetään paikallisiin, puhtaisiin raaka-aineisiin. Sunnuntaibrunssin tarjonta on kattava läpileikkaus ravintolan makumaailmaan, olipa kyseessä sitten vegaaninen, gluteeniton tai sekaruokavalio. Brunssi on tarjolla klo 12–16.

Marangassa hemmotellaan kasvissyöjiä ja kuohuviinin ystäviä vegaanisella skumppabrunssilla joka sunnuntai klo 12-18. Syksyinen brunssi sisältää niin pihlajanmarjamoussea, syksyn hedelmiä kuin kurpitsaherkkujakin. Kannattaa tehdä pöytävaraus!

Malabadi tarjoilee sunnuntaisin klo 11–16 äärimmäisen runsasta brunssia Tammelassa. Buffet-pöytä notkuu turkkilaisia herkullisia liha- ja kasvisruokia ja jopa itsetehtyjä pitsoja, ja tilaa kannattaa jättää myös jälkiruoille, joita on pöydällinen jos jonkinmoista sorttia.

Sandro Ratinassa pääsee makumatkalle Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Kauppakeskus Ratinassa sijaitsevassa ravintolassa tarjoillaan brunssi viikonloppuisin klo 12–16.

Aasialaisten makujen maailmaan voi tutustua malesialaisravintola Borneon brunssilla Itsenäisyydenkadulla lauantaisin klo 11-16. 

Perinteisen brunssin ystäville

Pella’s Café tarjoilee brunssia aivan Hämeenkadun varrella, suurten ikkunoiden takana. Brunssi koostuu muun muassa tuoreista leivistä ja muista leivonnaisista, juustovalikoimasta, jogurtista ja itsetehdystä myslistä, lämpimistä herkuista sekä makeista suupaloista. Brunssille pääsee lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.30–15.

Niin ikään Hämeenkadun varrella sijaitseva Fazer Café tarjoaa brunssia sunnuntaisin klo 10–14. Brunssi sisältää perinteisten aamiaisherkkujen lisäksi kakkuja. Tilavassa kahvilassa saa myös nauttia kauniista koskimaisemasta.

Aivan kaupungin sydämestä, keskustorin kupeesta löytyy Aitoleipä, jonka monipuolinen brunssi tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–15. Aitoleivän brunssiin on haettu ideoita ulkomailta, mutta reseptit ja raaka-aineet tulevat läheltä. Herkkuja notkuvasta pöydästä löytyy vaihtoehtoja niin vegaaneille kuin keliaakikoillekin. 

Tunnelmalliset brunssipaikat

Café Pispalan brunssille kannattaa tehdä pöytävaraus – idyllisen puutalokahvilan brunssi on paikallisten suosiossa! Annosvaihtoehtoja on muutamia, ja ne sisältävät perinteisiä aamiaisherkkuja, kuten amerikkalaisia pannukakkuja, munakokkelia, pekonia, hedelmiä ja jogurttia. Kahvia (ja Pispalan maisemia) saa santsata niin paljon kuin haluaa. Brunssia on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin. 

Lillan Hotel & Kökin aamiainen on tunnelmallinen elämys! Useimmat tuotteista valmistetaan itse ja ne vaihtuvat säännöllisesti. Aamiaiselle pääsee arkisin klo 8-11 ja viikonloppuisin klo 9–12. Erikoisruokavaliot huomioidaan tarvittaessa. Muista varata pöytä edellisenä päivänä!

Tarkistathan aukioloajat ja valikoiman ravintoloiden omilta kotisivuilta.

Päivitetty: 14.09.2021