Siirry sisältöön
Kartta

Kaverit mukaan!

Kun aamulla starttaa, on Tampereella juuri sopivasti lounasaikana. Lähtekää rautatieasemalta kulkemaan pitkin Hämeenkatua, kunnes saavutte Koskipuistoon. Siellä sijaitsee Ravintola Puisto, jossa voi nauttia myös aamupalaa, jos lounas ei ole vielä ajankohtainen.

Sillan jälkeen suunta oikealle, kohti Finlaysonin aluetta. Historialliselle tehdasalueelle saavuttaessa on aika teroittaa älynystyrät ja kokeilla Room Escape Tampereen pakohuonetta. Täällä selviää kenellä välähtää, kuka jäätyy, ja miten toimii tiimipeli.

Finlaysonilta seuraavaksi kohti Museo Milavidaa. Museossa on parhaillaan esillä muoti-ikoni Vivienne Westwoodin muotia yksityiskokoelmasta. Lisäksi museon päänäyttelyssä pääsee tutustumaan Tampereen kosmopoliittien, Nottbeckien elämään.

Milavidan vieressä on tunnelmallinen Tallipiha, jonka historia ulottuu 1800-luvulle. Tuolloin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti kauniin tallipihan hevosilleen sekä niiden hoitajille. Tallipihalla on ihania puoteja ja se kuuluisa Suklaapuoti.

Mikään reissu ei ole täydellinen ilman kunnon kakkukahveja. Seuraavaksi siirtyminen Kuninkaankatua pitkin kohti keskustoria ja kahvila Valkoinen Puuta. Kun makeannälkä on karkoitettu, on aika ostoksille. Aleksis Kiven Katua kutsutaan Tampereen Sohoksi ja siellä sijaitsee paljon ihania kivijalkaliikkeitä. On sisustusta, kotimaista designia, lifestyle-myymälöitä sekä hyvinvointi- ja kulttuuripalveluita. Laukontorin laidalla sijaitsee yksi Tampereen kuuluisimmista kirpputoreista, Radiokirppis.

Laukontorilta kulku kohti Vuolteensiltaa ja sieltä Ratinan kauppakeskukseen. Nälän yllättäessä apu löytyy kauppakeskuksen yläkerran Ravintola Periscopesta. Ravintolasta on upeat näköalat Ratinan suvantoon. Muistakaa kurkata myös valtava kattoterassi näköaloineen!

Seuraavaksi suunan voi ottaa kohti kotia ja rautatieasemaa. Ennen junan lähtöä voi nautiskella vielä drinkit Villit ja viinit -viinibaarissa. Vai jäisittekö sittenkin yöksi esimerkiksi uusittuun Ilvekseen tai upeaan Tammeriin? Sitten voisikin laittaa korkkarit kattoon!

Lisää ravintola- ja kahvilavinkkejä

Eli mihin mennä syömään tai kahville Tampereella? Kaupungin ravintola- ja kahvilatarjonta aiheuttaa ruokaelämyksien etsijälle melkoisen vaikeuden valita. Hyviä vaihtoehtoja on niin paljon! Tässä muutamia tärppejä valinnan helpottamiseksi.

Rautatienkadulta, kivenheiton päästä asemalta, löytyy Ravintola Kajo ja sen kainalosta jo mainittukin Villit ja Viinit.

Värikäs, överi ja herkullinen vegaanivedätys. Näin kuvailee itseään rautatieaseman katon alla sijaitseva HOAX. Ravintola tarjoilee asiakkailleen sekä tinkimätöntä mättöä että maistuvan ruokaseikkailun.

Yksi Tampereen tuoreimmista ravintoloista on upeassa miljöössä Hämeenkadulla sijaitseva Pons. Kattojen ylle voi suunnata nauttimaan drinkeistä tai illastamaan pitkän kaavan mukaan. Kurkkaa myös Ponsin lounastarjonta!

Olympiakorttelissa sijaitseva Muusa on erityisesti monen kasvissyöjän suosikkiravintola. Listalta löytyy toki sekaaneille ja vegaaneillekin sopivia annoksi.

Laukontorin järvimaisemissa ja sen lähistöllä makumatkailijoita odottavat esimerkiksi Saunaravintola Kuuma ja Henriks.

Hyvää kahvikupposta metsästävän kannattaa ottaa suunta Mokkamestareille Verkatehtaankadulle. Maistuvia kakunpaloja arvostaville taas suosittelemme Koskipuiston kulmalla sijaitsevaa Pella’s caféta. Jos vohvelihammasta kolottaa, on Tampereen pikkuruinen ja ihana Vohvelikahvila juuri oikea paikka. Kun ottaa muutaman askeen keskustasta-alueelta, voi poiketa esimerkiksi nostalgiseen Amurin Helmi -kahvilaan tai Purnauskikseen, jossa saa kahvitteluseuraksi kissoja!

Mitäs vielä tehtäisiin?

Maisemia ja mielenkiintoisia tarinoita tarjoilee kattokävely Finlaysonilla. Muista katsoa tapahtumakalenteristamme, mitä muuta Finlaysonin alueella tapahtuu! Ihan läheltä löytyvät myös G Livelabin ja Olympiakorttelin keikat.

Elokuvien ystäville on tarjolla herkkua Arthouse Cinema Niagaran muodossa. Tämä tunnelmallinen yhden salin elokuvateatteri sijaitsee Kehräsaaren sydämessä.

Tampere tunnetaan museoistaan. Tarjontaa on Lenin-museosta Tampereen taidemuseoon, Vakoilumuseosta Postimuseoon ja Sara Hildénin taidemuseosta Muumimuseoon.

Saunapääkaupunkina Tampereella on paljon yleisiä saunoja ja saunaelämyksiä. Rajaportin ja Rauhaniemen löylyissä kannattaa poiketa aistimassa paikallista tunnelmaa ja Laukontorin Kuumassa modernimpaa saunakulttuuria.