Siirry sisältöön
Kartta

Pukstaavi on iloinen ja ilmeikäs kirjan koti, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Museon tapahtumat ja näyttelyt esittelevät suomalaisen kirjan 500-vuotista historiaa.

Päänäyttely Inkunaabelista sähkökirjaan kertoo esimerkiksi suomalaisten kotien kirjahyllyistä, 1600-luvun kirjanpainajien maailmasta sekä mielenkiintoisista kirjailijakohtaloista. Vaihtuvissa näyttelyissä aiheina ovat mielenkiintoiset kirjakulttuurin ilmiöt ja ihmiset. Kokoelmien helmiin kuuluu 1400-luvulla painettu Psalterium, kehtopainate, jonka värikäs historia vie Lyypekistä Sastamalan Pyhän Olavin kirkkoon.

Viihtyisät kahvila Pukstaavi ja Pukstaavin museokauppa palvelevat kävijöitä museon aukioloaikoina. Järjestämme kirjakulttuuritapahtumia ympäri vuoden paikallisesti, valtakunnallisesti ja virtuaalisesti. Luonnonkaunis perinnepuutarha tarjoaa myös ihailtavaa ja mukavan oleskelupaikan kesäsäällä.

Kirjan kotina toimii 100-vuotias Bäckmanin talo, joka sijaitsee Sastamalan historiallisessa Kirjakorttelissa.

Pukstaavin ympäristöstä, sympaattisesta Kirjakorttelista löydät myös sisarmuseomme Sastamalan seudun museon, lasten suosikkikohteen Herra Hakkaraisen talon, vasta-avatun Kulttuuritalo Funkkiksen sekä kirjanystävän suosikit Tyrvään kirjakaupan, Kirjakellarin, Antikvariaatti Tyrwään ja Tyrvään Prykin.

Samalla museolipulla pääsee myös Sastamalan seudun museoon.

Katso lisää